UNHCR/David Azia
Alaa är 11 år och redan flykting. Hon kramar sin två månader gamla lillasyster Munu i deras tält i ett flyktingläger i Jordaniens öken. Familjen har fått tältisolering som håller värmen inne och kylan ute.

Tältisolering

Hjälp en familj på flykt att isolera sitt tält som håller värmen inne och kylan ute.

1 275 kr

Hur hjälper julklappen?

När temperaturen sjunker till minusgrader kämpar familjer på flykt för att överleva i tält.

Från krisen i Ukraina, snöstormar i Syrien, isande kalla vindar i Libanon till minus 25 grader i Afghanistan. Där är tältisolering livsviktigt och ofta det enda sättet att hålla sig varm när kölden biter extra hårt på natten.

Att isolera sina tält räddar helt enkelt familjer på flykt som fryser. Ett paket med tältisolering innehåller:

  • Väska: Varje paket med tältisolering väger 25 kilo och är packad i en stor väska som är enkel att transportera och dela ut till familjer i tält.
  • Skorsten: Ett värmetåligt luftutsläpp gör det möjligt för familjer att laga mat i tältet utan att riskera brand och farlig rök.
  • Golvskydd: Tåliga cementskivor som det går att ställa en värmekamin på för att undvika eldsvåda och skador. De är anpassade för tuffa miljöer.
  • Mattor: Vävda mattor ger maximal isolering på tältgolvet.
  • Innerväggar: Att dela upp tältet i mindre rum hjälper till att hålla värme samtidigt som det ger avskildhet.
  • Väggskydd: Isolering sätts upp på tältets insida för att hålla kylan ute och värmen inne.

UNHCR:s familjetältet är 20 kvadratmeter och beräknat till en familj på fem, det är ett tillfälligt hem för människor på flykt.

1275 kr kan räcka till isolering och rädda familjer i tält. Beställ idag! Du får ett fint gåvobevis att ge bort i julklapp.

I vår gåvoshop har vi också kamin, filtar och familjetält. Här kan du enkelt hitta en gåva som ger människor på flykt en framtid. Alla bidrag hjälper – stora som små.