Julklappar i gåvoshoppen 2023

Årets julklappar i gåvoshoppen 2023. Du kan beställa filtar, skolpaket, nödpaket och andra julgåvor som hjälper människor på flykt att överleva.

13 december, 2022
Amani är flyktingbarn från Syrien. Hon bor med sin familj i ett tältläger i Libanon. Hon har fått ett värmande filt från UNHCR.
Foto:UNHCR/Hannah Maule-ffinch
Här är årets julklappar. Beställ filtpaket som hjälper barn som Amina att överleva en svår och kylig vinter på flykt. Du får att gåvobevis att ge bort i jul.

Årets julklappar i gåvoshoppen

Skolpaket – 280 kr

Du kan ge ett barn på flykt en chans i livet. Ge bort ett skolpaket med pennor, skolböcker och ryggsäck.. Finns det något viktigare? Gåvan dubblas hela december.

Filtar – 330 kr

Vintern på flykt är svår med iskalla vindar. Ett filtpaket hjälper en familj att överleva kalla nätter i tält. Sprid värme i jul.

Nödpaket – 395 kr

Behoven av snabb hjälp i katastrofer är enorma. Beställ ett nödpaket i julklapp. I paketet ingår liggunderlag, köksgeråd och presenning.

Vinterkläder – 170 kr

En vinter på flykt är kall och svår för familjer som bor i tält. Behovet av vinterkläder för barnen är stort. Den här julklappen värmer tre barn på flykt.

Matpaket – 93 kr

Ett näringsrikt matpaket till en människa som har tvingats på flykt. Julklappen räddar liv i akuta världens svåra kriser.

Vinterhjälp – 585 kr

Den här julklappen hjälper en hel familj att äta sig mätta, hålla sig friska och varma i en månad.

Värmekamin – 765 kr

En kamin värmer upp frusna små händer under årets kallaste månader. Den här julklappen sprider värme till en familj.

Nyhet! Tältisolering – 1 275 kr

Isolering skyddar tältet mot iskalla vindar och snöstormar. Julklappen håller värmen inne och kylan ute.

Familjetält – 4 910 kr

En av de första saker som familjer som tvingats fly behöver är tak över huvudet. Den här julklappen ger en familj skydd och ett tillfälligt hem.

Solpanel – 8 740 kr

En solpanel hjälper en familj på flykt med elektricitet för att laga mat, ha rent vatten och värme i flera år. Den här julklappen gör vardagsbehoven blir möjliga.

Flyktinghem – 14 900 kr

Varje år tvingas miljontals familjer att fly sina hem till följd av konflikter. Hjälp oss att hjälpa! Ge en familj på flykt en tryggare vardag.

Publicerad av Ulrika Forsberg