Syrien - fyra år på flykt

Miljontals barn och familjer är på flykt från det blodiga kriget i Syrien. "Det finns inga vinnare i kriget. Alla är förlorare" säger Antonio Guterres.

9 mars, 2015
Miljoner barn och familjer har tvingats fly det blodiga kriget i Syrien.
Foto: UNHCR
Miljoner barn och familjer har tvingats fly det blodiga kriget i Syrien.

Syrien: den största nödsituationen i vår tid

Syrien - fyra år på flykt är startskottet för vår insamling till de miljontals människor - utsatta barn, kvinnor och män - på flykt från det fruktansvärda kriget i Syrien. Ett krig som nu har pågått i fyra år och orsakat enormt lidande.

"Det finns inga vinnare i detta krig. Alla är förlorare. Det högsta priset betalas av dem som tvingats på flykt och alla oskyldiga offer inne i landet."
António Guterres, FN:s flyktingkommissarie

Demonstrationerna började i mars 2011. Ingen kunde då förutse att de fyra år senare skulle växa till att bli den största nödsituationen i vår tid.

Våldet har lett till att minst 220 000 människor har mist sina liv, hela kvarter är förstörda och nästan 12 miljoner har tvingats lämna sina raserade hem.

Idag, efter fyra år av krig och nästan fyra miljoner syrier på flykt från sitt hemland, finns det fortfarande ingen lösning i sikte.

UNHCR, FN:s flyktingorgan, jobbar dygnet runt med att skydda dem som flyr. Med ditt engagemang kan UNHCR fortsätta att leda världens största hjälpinsats.

Tack för att du är med och kämpar för världens flyktingar!

Publicerad av Ulrika Forsberg