Tusen tack Akelius Foundation

Tack Akelius Foundation som skyddar människor på flykt från världens svåra krig och konflikter. Ert engagemang för barn och ungas skolgång är fantastiskt!

Akelius Foundation hjälper barn och unga på flykt

Akelius Foundation är en viktig partner till Sverige för UNHCR. Sedan 2019 har stiftelsen bidragit till arbetet att skydda människor på flykt runt om i världen. 

Utbildning för barn och unga

Tillsammans med UNHCR driver Akelius Foundation ett utbildningsprojekt för att barn på flykt ska få bättre framtidsutsikter och en ljusare framtid.

När krig bryter ut och familjer tvingas på flykt drabbas barn ofta hårdast. Många tappar bort sina familjer, och tvingas lämna sin skolgång och trygghet bakom sig. 

I dag befinner sig 114 miljoner människor på flykt i världen — och hela 40 procent är barn. Utan en skolgång riskerar barn att hamna i fattigdom och utsättas för våld och övergrepp.

"För mig handlar detta om vanlig mänsklighet, om jag inte gjorde något skulle jag skämmas. Att hjälpa andra är en stark drivkraft, och utbildning är nyckeln till en framtid för barn och unga. Barn som lever på flykt måste få gå i skolan”
Roger Akelius stödjer barn och ungas utbildning.
Roger Akelius

Akelius otroliga dubblingar!

Akelius Foundation har varit en viktig partner till Sverige för UNHCR sedan 2019:

  • 2023: Dubblade gåvor till utbildning. Under december 2023 dubblar Akelius Foundation alla gåvor som skänks till Sverige för UNHCR:s insamling till utbildning. Akelius Foundations donation öronmärks till INS-programmet som Akelius Foundation driver tillsammans med UNHCR. 
  • 2022: Instant Network Schools (INS programme). Akelius Foundation investerar under en 3-års period ett digitalt utbildningsprogram inom språk i Mocambique, riktat till barn och unga på flykt. Kärnan i projektet är en digital språkapplikation som underlättar för barn och ungdomar att lära sig ett nytt språk.
  • 2022: Dubblade gåvor till Ukraina. Under mars 2022 dubblades alla gåvor som skänktes till Sverige för UNHCR:s insamling till kriget i Ukraina. 
  • 2019: Dubblingskampanj till människor på flykt. Akelius Foundation dubblade alla julgåvor under årets julkampanj.

Finns det något viktigare än att ge barn och unga på flykt en chans i livet? Tusen tack Akelius Foundation!

Har du frågor?

Hör gärna av dig om du har frågor om samarbetet med Akelius Foundation.

Amelie Häger

Amelie Häger

Senior strategisk partnerskapsansvarig