Företagsgåva för klimatet

En familj på flykt sitter under en filt som skyddar mot solen i det karga landskapet.
Foto: UNHCR/Mustafa Saeed
En familj på flykt sitter under en filt som skyddar mot solen i det karga landskapet. Vill du hjälpa fler familjer som kämpar på frontlinjen i klimatkrisen?

På frontlinjen i klimatkrisen

Ändlös torka, ökenspridning, översvämningar och förstörda skördar.

Just nu ökar konkurrensen om jordens knappa resurser. Oskyldiga familjer tvingas fly för att överleva. Det senaste året var det tre gånger vanligare att människor tvingades fly på grund av naturkatastrofer jämfört med konflikter.

Att satsa på förnybar energi räddar liv när familjer kämpar mot alla odds – och det minskar samtidigt utsläppen. Det blir en insats som hjälper lösa akuta problem just nu – och på lång sikt.

50 000 kr räcker till sex stora solpaneler i ett flyktingläger. Solpaneler hjälper familjer på flykt med elektricitet för att laga mat, ha rent vatten och värme i flera år.

Som tack för hjälpen får ni ett fint gåvobevis att dela med era anställda och kunder.

Vi vill ge (SEK):
Våra kontaktuppgifter:

Betalningsuppgifter

Uppgifter kommer att visas på betalningsunderlaget eller kvittot.

Kontaktuppgifter

Dina kontaktuppgifter, hit skickas kvitto och gåvobevis.

Vi vill ge med:

När du klickar på "Skicka gåvan" godkänner du våra villkor för hantering av personuppgifter.

Satsar på solenergi

Att hantera följderna av klimatförändringar är en av UNHCR:s stora utmaningar för att hjälpa människor på flykt. Nu bär årtionden av utveckling för en bättre miljö äntligen frukt. Förnybar energi tillsammans med bränslesnåla produkter är både miljövänligt och effektivt.

Solenergi fyller grundläggande behov i flyktingläger och ger människor möjligheter att förändra sina liv. UNHCR använder solpaneler för att driva vattenpumpar och ge elektricitet till familjer.

Med utvecklingen kan konflikter undvikas. UNHCR ser att tryggheten för kvinnor ökar, mer tid för skolarbete och bättre nyttjande av jordens resurser.

Har du några frågar om samarbete med UNHCR eller om våra projekt, är du varmt välkommen att höra av dig till mig.

Kajsa Ljungquist, filantropi och stora gåvor
tel: 070-2847213
kajsa.ljungquist@sverigeforunhcr.se