Tack H&M

Tusen tack H&M för den fantastiska gåvan som ger 250 000 människor på flykt i Irak varma kläder!

Jinan är 12 år och på flykt under svåra förhållanden från sin hemstad Mosul. Hon är överlycklig att få nya kläder tack vare H&M:s fantastiska gåva.
Foto: UNHCR
Jinan från Irak är 12 år. Hon lever under svåra förhållanden på flykt från sin hemstad Mosul. Hon är överlycklig över att få nya kläder tack vare H&M:s fantastiska gåva.

Stor kläddonation från H&M

I nära samarbete med H&M levererar UNHCR kläder till 250 000 människor på flykt i Irak.

Människor som har tvingats fly och lämnat allt bakom sig är bland de mest utsatta i världen. Covid-19-pandemin gör situationen svårare. Människor på flykt lider enormt och UNHCR larmar om ett akut behov av hjälp.

Som svar donerar H&M kläder för att hjälpa familjer på flykt i Irak att hålla värmen under den kalla vintern. Miljoner människor är på flykt i landet.

– Vi är oerhört stolta över att samarbeta med UNHCR för att möta behoven. Jag är mycket nöjd med vad vi har åstadkommit hittills och att vi kan bidra till människor på flykt i Irak och andra länder genom att donera de här plaggen, säger Pascal Brun, hållbarhetschef på H&M.

För UNHCR:s verksamhet i Irak är det här en av de större donationerna av sitt slag under 2021.

Kläddonationen har utvecklats i nära samarbete med UNHCR för att se till att rätt plagg samlades in och skickades till rätt plats, med hänsyn till människors behov på plats.

UNHCR:s representant i Irak, Jean-Nicolas Beuze berättar:

– Den här donation ger mer än bara värme under vintern till människor som har tvingats på flykt i Irak. Det visar också den solidaritet som omvärlden har för de som drabbats av konflikter och förföljelse. De påminns om att de inte är ensamma. Vi på UNHCR i Irak är mycket stolta över det här partnerskapet med H&M. Vi vet att det gör skillnad för tusentals utsatta människor.