Tack IKEA Sverige

Tusen tack Ikea Sverige som skänker överskottet från försäljningen av regnbågskassen till UNHCR och RFSL:s arbete för hbtqi-personer. Vill du hjälpa? Passa på att köpa en kasse i sommar!

Regnbågskasse är till försäljning i Ikeas butiker.
Foto: UNHCR
Regnbågskasse säljs i Ikeas varuhus i Sverige. Överskottet går till att skydda hbtqi-personer.

Ikeas regnbågskasse

IKEA:s klassiska blå kasse FRAKTA är deras mest sålda produkt någonsin och en av världens mest sålda kassar.

FRAKTAS regnbågsfärgade kompis STORSTOMMA är så mycket mer än en kasse. Det är en symbol. Ett ställningstagande. 

När du köper regnbågskassen står du inte bara upp för rätten att vara dig själv. Du hjälper samtidigt andra.

Stöd till hbtqi-personer!

För fjärde året i rad skänker IKEA Sverige överskottet från försäljningen av regnbågskassen STORSTOMMA från den 17 maj till den 31 augusti 2022. Pengarna går till UNHCR:s arbete med att skydda hbtqi-flyktingar och RFSL:s arbete för nyanlända hbtqi-personer.

Du kan visa ditt stöd för en värld där alla kan känna sig hemma med den regnbågsfärgade kassen STORSTOMMA. Den finns i alla svenska butiker i sommar – passa på!

Vi tror på allas rätt att vara sig själv och vi försöker leva som vi lär. STORSTOMMA regnbågskasse är ett sätt att manifestera allas rätt att vara sig själv samtidigt som man stöttar UNHCR och RFSL:s arbete för att skydda hbtqi-personer – i Sverige och världen.
IKEAs klassiska blå kasse är derast mest sålda produkt någonsin.
IKEA

UNHCR och RFSL

UNHCR ger människor på flykt nödhjälp, skyddar deras rättigheter och hjälper dem att skapa en bättre framtid. Människor som tvingas fly på grund av sin sexuella läggning eller könstillhörighet är extra utsatta för diskriminering och våld. UNHCR finns på plats över hela världen och arbetar för att ge hbtq+flyktingar skydd och ett liv i trygghet.

RFSL arbetar för en jämlik värld där alla hbtqi-personers mänskliga rättigheter respekteras och ingen lämnas utanför.