Svält hotar i Jemen – ni kan hjälpa!

En liten flicka på flykt i Jemen. UNHCR:s fältarbetare går från dörr till dörr för att hjälpa nödställda i krigsdrabbade Jemen.
Foto: UNHCR/YWU
En liten flicka på flykt i Jemen. UNHCR:s fältarbetare går från dörr till dörr för att hjälpa nödställda i krigsdrabbade Jemen.

Människor går inte hungriga – de svälter.

Jemen går mot ”den värsta svältkatastrofen som världen har sett på flera decennier”, varnar FN.

400 000 barn är svårt undernärda. Om inte läget förbättras har de bara veckor eller månader kvar i livet.

Läget i Jemen är akut.  Kriget har pågått i över sex år. Hem, sjukhus och skolor bombas. Oskyldiga barn och familjer bor i tältläger – i fattigdom och misär. Varje dag är en kamp för att överleva.

Du och ditt företag behövs för att rädda liv i den här mänskliga krisen.

Er gåva kan räcka till:

  • 25 000 kr för 268 näringsrika matpaket.
  • 10 000 kr för 27 nödpaket.
  • 6300 kr för rent vatten i en vecka till 300 barn.
Vi vill ge:
Våra kontaktuppgifter:

Betalningsuppgifter

Uppgifter kommer att visas på betalningsunderlaget eller kvittot.

Kontaktuppgifter

Dina kontaktuppgifter, hit skickas kvitto och gåvobevis.

Vi vill ge med:

UNHCR på plats

Jean-Nicolas Beuze jobbar för UNHCR i Jemen. Han berättar om elände, matbrist och modiga människor som kämpar för att överleva. Han ber er om hjälp. Ni har chansen att rädda liv:

Familjerna i Jemen har redan uthärdat så mycket.

Under mina 23 år som hjälparbetare har jag sällan bevittnat så mycket elände och desperation.

Läget de senaste månaderna har blivit ännu värre.

Nu hotar hungersnöd igen. De flesta drabbade är familjer har fördrivits av konflikten. Jag har sett deras svåra levnadsförhållanden. Jag har svårt att hitta ord: de har helt enkelt inget.

De är starka och värdiga människor. De tackar mig – och genom mig: dig och ditt företag – för vad vi kan ge dem. De är verkligen tacksamma för att människor som du står vid deras sida. Jag kan se det i deras ögon.

Men det är otillräckligt. Föräldrar kämpar för att ge sina barn mat. De gör ofattbara uppoffringar för att skaffa mediciner. Familjer arbetar så hårt för att ta hand om varandra.

Det är verkligheten här – överlevnad kräver mod. Vi gör allt vi kan för att möta deras behov, men utan mer stöd är det helt enkelt omöjligt. Det är därför vi behöver er.

Vi behöver er i räddningsarbetet. Just nu kommer din generösa gåva att rädda liv i Jemen och runt om i världen. Vänta inte en dag till för att hjälpa.

Med er hjälp kan liv räddas.

PS. Visste du att ... med en gåva till UNHCR är ni med och bidrar till FN:s globala mål för hållbar utveckling och Agenda 2030 – världens viktigaste agenda. Det betyder – världens viktigaste gåva.