Ett barn får näringstillskott på en avlägsen plats i Syrien.
Foto: UNHCR/Mysa Khalaf
Ett barn på flykt får näringstillskott på en avlägsen plats i Syrien. Vill du ge matpaket i present till någon som kämpar för att överleva?

Matpaket

Familjer på flykt tvingas ofta vandra i dagar utan mat. Du kan hjälpa med matpaket.

93 kr

Hur hjälper presenten?

Familjer på flykt tvingas ofta klara sig flera dagar utan mat och rent vatten. UNHCR finns på plats med matpaket som innehåller vatten, näringsrika kex, matkonserver och torkad frukt.

Till exempel är läget i Jemen är akut. Konflikter har pågått i åtta år. Hem, sjukhus och skolor bombas. Det är en av världens största mänskliga katastrofer.

Oskyldiga barn och familjer bor i tältläger – i fattigdom och misär. De kämpar för att överleva och behöver akut mat.

FN varnar för att Jemen går mot ”den värsta svältkatastrofen som världen har sett på flera decennier”. 400 000 barn är svårt undernärda, om inte läget förbättras har de bara veckor eller månader kvar i livet.

Utan mat kommer fler liv att gå till spillo till följd av svält.

Matpaket räddar liv nu

Matpaket är den första livsviktiga hjälpen när en kris slår till. Om människor – och särskilt barn – inte får mat, så blir de mer utsatta för sjukdomar och undernäring.

Brist på mat orsakar desperation och stor otrygghet. Därför är mat i krissituationer en viktig del i hjälparbetet. En liten insats i ett tidigt skede räddar liv.

I många av världens flyktingkriser blir det minusgrader på natten och isande stormvindar drar fram. Då kan din gåva med matpaket – som hjälper kroppen att hålla sig varm – hjälpa fler att överleva.

Ge matpaket i present

  • Över 40 miljoner barn är på flykt från konflikter i världen idag.
  • Behoven av extra hjälp på vintern är enorma.
  • 93 kr kan räcka till ett matpaket som räddar liv i kriser. Din gåva gör världens skillnad.

Ge bort ett matpaket som snabbt ger energi och hjälper människor som söker skydd att överleva. Du får ett fint gåvokort att ge bort i present.

Fler presenttips!

I vår gåvoshop har vi också filtar, skolpaket och vinterkläder. Här kan du enkelt hitta gåvor som räddar liv och gör skillnad för människor på flykt. Alla bidrag hjälper – stora som små.