Foto: UNHCR/Mysa Khalaf
Ett barn får näringstillskott på en avlägsen plats i Syrien.

Matpaket

Familjer på flykt tvingas ofta vandra i flera dagar utan mat. Du kan hjälpa med matpaket.

93 kr

Hur hjälper presenten?

Familjer på flykt tvingas ofta klara sig flera dagar utan mat och rent vatten. UNHCR finns på plats med matpaket som innehåller vatten, näringsrika kex, matkonserver och torkad frukt.

Till exempel är läget i Jemen är akut. Konflikter har pågått i åtta år. Hem, sjukhus och skolor bombas. Det är världens största mänskliga katastrof.

Oskyldiga barn och familjer bor i tältläger – i fattigdom och misär. De kämpar för att överleva och behöver akut mat.

FN varnar för att Jemen går mot ”den värsta svältkatastrofen som världen har sett på flera decennier”. 400 000 barn är svårt undernärda, om inte läget förbättras har de bara veckor eller månader kvar i livet.

Utan mat kommer fler liv att gå till spillo till följd av svält.

Mat är en viktig del av den första livsviktiga hjälpen när en kris slår till. Om människor – och särskilt barn – inte får mat, så blir de mer utsatta för sjukdomar och undernäring.

Brist på mat orsakar desperation och stor otrygghet. Därför är mat i krissituationer en viktig del i hjälparbetet. En liten insats i ett tidigt skede kan rädda liv.

I många av världens flyktingläger blir det minusgrader på natten och isande stormvindar drar fram. Då kan din gåva med matpaket som hjälper kroppen att hålla sig varm hjälpa fler att överleva.

  • Var tredje sekund tvingas en människa på flykt.
  • UNHCR hjälper dem som flyr.
  • 93 kr kan räcka till ett matpaket som räddar liv i kriser. Din gåva gör stor skillnad.

Ge bort ett matpaket som snabbt ger energi och hjälper människor som söker skydd att överleva. Du får ett fint gåvokort att ge bort i present.

I vår gåvoshop har vi också filtar, skolpaket och vinterkläder. Här kan du enkelt hitta gåvor som räddar liv och gör skillnad för människor på flykt. Alla bidrag hjälper – stora som små.