Foto: UNHCR/Duniya Aslam Khan
Samia bor i ett flyktingläger i Pakistan. Hon älskar att gå i skolan och vill bli lärare när hon växer upp. Vill du ge flickor på flykt en chans i livet?

Skolpaket

Du kan ge ett barn på flykt ett skolpaket med pennor och skrivböcker. Finns det något viktigare?

210 kr

Hur hjälper presenten?

Att gå i skolan räddar barns liv. Vill du ge barn en chans?

Att ge barn på flykt chansen att gå i skolan är en viktig del av UNHCR:s arbete. Ett skolpaket innehåller skrivböcker, pennor, skolkläder och en ryggsäck – en viktig grund för ett barns skolgång.

Utbildning är det viktigaste verktyget för att ge människor på flykt möjlighet till en framtid. Det är särskilt viktigt för barnen. Att investera i barns skolgång ger resultat i många år framåt.

Bra undervisning och en trygg plats för lärande hjälper barnen att förbereda sig för framtiden. Det hjälper dem att återhämta sig från trauman.

Tillgång till utbildning minskar risken för barnarbete och barnäktenskap. Att gå i skolan ger barn på flykt chansen att få vara barn.

37 procent av alla flyktingbarn saknar tillgång till grundskoleutbildning. Och för flickor är verkligheten tyvärr att många bara får några få års skolgång.

För en familj på flykt är det otroligt viktigt att barnen får gå i skolan – det ger hopp om en bättre framtid för hela familjen. I skolpaketet ingår:

  • Skrivböcker.
  • Pennor.
  • Ryggsäck.
  • Skolkläder.
  • Skollunch i en månad.

Barnen är framtiden. Och för att de ska få chansen att uppfylla sina drömmar behövs tillgång till utbildning och skola. Därför är skolpaketet en gåva som ger hopp och framtidstro till barn på flykt världen över.

  • Cirka 30 miljoner barn är på flykt från konflikter i världen.
  • 210 kr kan räcka till ett skolpaket som ger barnen en chans i livet. Din gåva gör stor skillnad.

Ge bort skolpaket och ge ett barn på flykt hopp om en bättre framtid. Du får ett fint gåvobevis att ge bort i present.

I vår gåvoshop har vi också matpaket, filtar och vinterkläder. Här kan du enkelt hitta en gåva som ger människor på flykt en framtid. Alla bidrag hjälper – stora som små.