Ge en gåva varje månad

En ensam flicka på flykt är väldigt sårbar. Risken att utsättas för våld och övergrepp ökar. Du kan hjälpa henne att vara trygg.
Foto: UNHCR
En ensam flicka på flykt är väldigt sårbar. Risken att utsättas för våld och övergrepp ökar. Du kan hjälpa henne att vara trygg.

Hjälp kvinnor och flickor

Hälften av alla flyktingar är kvinnor och flickor. Att tvingas fly från sitt hem och bo i osäkerhet på okända platser gör en ung kvinna väldigt utsatt och sårbar. Risken att hon utsätts för våld och övergrepp ökar. Hon har all anledning att vara rädd. Att ge henne skydd är UNHCR:s högsta prioritet.

Du kan hjälpa kvinnor på flykt.

UNHCR ger skydd och nödhjälp som mat och sjukvård till kvinnor och flickor som tvingas fly.

Din gåva hjälper offer för sexuellt våld, förbättrar hälsan och ökar rörelsefriheten. Med din hjälp får kvinnor på flykt en bättre framtid.

Din gåva gör skillnad. Som månadsgivare hjälper du människor på flykt, varje dag – året runt.

Du kan förändra liv och hjälpa en kvinna som förlorat allt. Bli månadsgivare idag!

Jag vill ge varje månad:
Mina kontaktuppgifter:
Vi behöver personnummer för att tryggt och säkert kunna skapa ett autogiroavtal hos Bankgirocentralen. Det behövs även för eventuell skattereduktion. Läs mer.

UNHCR, FN:s flyktingorgan, ger offer för sexuellt våld särskilt stöd, delar ut hygienartiklar som förbättrar hälsan och intimprodukter som ökar rörelsefriheten. Tar initiativ för utbildning och att främja ekonomisk självständighet. Egen inkomst gör det mindre sannolikt att kvinnor tvingas in i prostitution.

Det är enkelt att vara månadsgivare. Varje månad dras det belopp som du har valt automatiskt från ditt konto via autogiro. Det enda vi behöver är dina kontaktuppgifter och godkännande via BankID eller signatur.