Vill du hjälpa varje månad?

”Vi tar hand om varandra. Vi vet inte hur vår framtid kommer att bli.” Två ensamma systrar på flykt från strider och matbrist i Sydsudan lagar mat i ett flyktingläger i Etiopien.
UNHCR/Eduardo Soteras Jalil
”Vi tar hand om varandra. Vi vet inte hur vår framtid kommer att bli.” Två ensamma systrar på flykt från strider och matbrist i Sydsudan lagar mat i ett flyktingläger i Etiopien.

Nödläge i Sydsudan

Massiva översvämningar och väpnade konflikter slår hårt mot människor i ett av världens fattigaste länder. Lidandet är enormt.

Strider och hunger tvingar familjer att lämna sina hem. Många flyr till grannlandet Etiopien. Barnen är svårt undernärda eller sjuka – de behöver mat och vård.

UNHCR finns på plats med tält och nödhjälp som mat, vatten och mediciner. Du kan hjälpa människor på flykt att överleva.

Ge en gåva varje månad. Du kan rädda liv. Bli månadsgivare idag.

Jag vill ge varje månad:
Mina kontaktuppgifter:
Vi behöver personnummer för att tryggt och säkert kunna skapa ett autogiroavtal hos Bankgirocentralen. Det behövs även för eventuell skattereduktion. Läs mer.

Din månadsgåva betyder att du alltid är med oss. Tillsammans kan vi:

  • Vara först med skydd och nödhjälp vid akuta katastrofer.
  • Ge tak över huvudet till människor som tvingats från sina hem.
  • Värna om flyktingars mänskliga rättigheter.
  • Förebygga människohandel och övergrepp.
  • Ge psykosocialt stöd, vård och utbildning.
  • Ge hopp till människor på flykt.

I över 70 år har UNHCR varit på plats för att ge skydd och hjälp i några av världens svåraste katastrofer och mest utsatta länder.

Varje år delar vi ut miljontals liggunderlag, filtar, solcellslampor, myggnät och andra förnödenheter som behövs när människor har tvingats lämna sina hem och förlorat allt.

Det är människor som du som gör arbetet möjligt. Hjälp oss att fortsätta rädda liv. Bli månadsgivare idag.