Vill du ge en gåva varje månad?

Abu Bassam kommer från Syrien. Idag lever han i fattigdom och bävar för den svåra vintern på flykt.
UNHCR/M.Hawari
Abu Bassam kommer från Syrien. Idag lever han i fattigdom och bävar för den svåra vintern på flykt. Vill du hjälpa människor som Abu?

Nu kraftsamlar vi för att rädda liv i vinter. Vi behöver din hjälp!

Du kan bli månadsgivare och ge vinterhjälp till människor på flykt.

Abu Bassam och hans barnbarn är några av alla familjer som behöver din hjälp. De tvingades att fly kriget i Syrien för snart nio år sedan. Nu bor de i ett nedgånget hus i Jordanien. Han berättar med sorg i rösten:

Jag lovar dig, vintern är svårare än krigets strider.

Din gåva varje månad räddar liv varje dag året om.

Jag vill ge varje månad:
Mina kontaktuppgifter:
Vi behöver personnummer för att tryggt och säkert kunna skapa ett autogiroavtal hos Bankgirocentralen. Det behövs även för eventuell skattereduktion. Läs mer.

Bitande vindar sveper genom ökenlandskapet i norra Jordanien. Det blåser aska från elden på familjens lilla innergård. Snart kommer regnet och kylan att tvinga in dem i den enkla bostaden.

Den nedgångna fastigheten är inte en trevlig plats någon tid på året. Det är tydligt att se varför. Mögel kryper längs väggen efter gamla vattenskador. Det läcker från de spruckna fönstren och hålen i taket.

Abu Bassam och hans fru gör allt de kan för att hålla sina barnbarn varma och mätta nu när temperaturen sjunker fort. Det är svårt, de försöker leva på det lilla de har.

Vi blev gamla så fort, vi åldrades av ångest och sorg.

Livet som flykting är extremt utsatt, speciellt på vintern. De provisoriska bostäderna håller sällan fukt, vind och kyla ute. Ofta saknas både bränsle och isolering.

Många har tvingats lämna allting bakom sig och flytt med bara kläderna de hade på kroppen. De behöver din hjälp.