Tack Lindex

Stort tack Lindex, er personal och alla kunder för att ni rundar upp för att hjälpa människor på flykt. Ni är fantastiska.

Foto: UNHCR/Sebastian Rich
Tack Lindex som hjälper flickor som Annina och Myohe från Centralafrikanska republiken. De bor i flyktinglägret Mole i Kongo och har äntligen återförenats med sin pappa.

Lindex Rundar Upp för flyktingar

Sedan 2014 engagerar Lindex sina kunder och anställda i så kallade Runda Upp-kampanjer för att stödja UNHCR och hjälpa människor på flykt.

Omkring två gånger om året rundar Lindex upp och varje kampanj har ett nytt tema. Under kampanjerna erbjuds kunder som handlar i någon av Lindex butiker att ”runda upp sitt köp”, och lägga på 10-25 kronor som går till människor på flykt.

Lindex är mycket dedikerade och har bidragit med nästan 28 miljoner kronor sedan julen 2014. Ni är fantastiska!

Rundar upp till Ukraina

Under våren 2022 kunde Lindex kunder i nio olika länder Runda upp för att hjälpa människor på flykt i och från Ukraina. Största summan samlades in i Sverige och totalt rundade kunder upp 5 565 900 kronor i mars.

Under våren skänkte Lindex även 5433 vinterjackor till Ukraina.

16-24 december

Från 16 till 24 december 2022 kan kunder i Lindex butiker Runda upp till kvinnor och barn på flykt i vinter. Passa på!

 

– Med den flyktingsituationen vi har i världen, där kvinnor och barn drabbas hårdast, är det viktigt för oss på Lindex att göra vad vi kan för att hjälpa till. Vi är stolta över vårt samarbete med UNHCR och stöttar deras fantastiska arbete för att hjälpa drabbade människor över hela världen, säger Helena Kamph, landschef på Lindex Sverige.