Tusen tack Lindex!

6-13 december fick Lindex kunder chansen att Runda upp 25 kr för att hjälpa skolbarn på flykt. Resultat: nästan 1,5 miljoner och skolgång för 59 440 barn! Tusen tack Lindex, er personal och alla kunder!

Ge en gåva!

Lindex Rundar Upp för flyktingar

Sedan 2014 engagerar Lindex sina kunder och anställda i Runda Upp-kampanjer för att stödja UNHCR:s arbete och hjälpa människor på flykt.

Omkring två gånger varje år rundar Lindex upp och varje kampanj har ett nytt tema. Under kampanjerna erbjuds kunder som handlar i någon av Lindex butiker att ”runda upp sitt köp”, och lägga på 25 kronor som går till människor på flykt.

Lindex kunder är dedikerade och har bidragit med över 33,5 miljoner kronor sedan julen 2014. Ni är fantastiska!

2023: Rundar upp för skolbarn på flykt i jul!

Från den 6 till den 13 december rundade Lindex kunder upp så att fler barn och unga på flykt ska få gå i skolan. Resultatet blev nästan 1,5 miljoner kronor! Under samma period dubblades alla gåvor av Akelius Foundation vilket gav totalt tre miljoner kronor till skolgång för barn på flykt. Julens viktigaste gåva!

2023: Rundar upp för barn på flykt

Mellan 22 och 28 augusti 2023 rundade Lindex kunder upp med 923 356 kronor till barn på flykt som inte får gå i skolan. Tusen tack!

2022: Rundar upp till Ukraina

Under våren 2022 kunde Lindex kunder i nio olika länder Runda upp för att hjälpa människor på flykt i och från Ukraina. Största summan samlades in i Sverige och totalt rundade kunder upp 5 565 900 kronor i mars. Under våren 2022 skänkte Lindex även 5433 vinterjackor till Ukraina.

– Med den flyktingsituationen vi har i världen, där kvinnor och barn drabbas hårdast, är det viktigt för oss på Lindex att göra vad vi kan för att hjälpa till. Vi är stolta över vårt samarbete med UNHCR och stöttar deras fantastiska arbete för att hjälpa drabbade människor över hela världen, säger Helena Kamph, landschef på Lindex Sverige.