Hjälp barn på flykt idag!

Foto: UNHCR/Roger Arnold
En flicka som tillhör Rohingyafolket står i matkön i flyktinglägret Kutupalong i Banlgadesh. Vill du ge barn på flykt en chans i livet?

När krig bryter ut och människor tvingas fly är barnen de mest utsatta. Under det kaos som uppstår under flykten kan de tappa bort sina föräldrar.

Barn kan ha sett sina hem förstöras av bomber eller anhöriga dödas. De kan ha utsatts för tortyr eller blivit utnyttjade. Barnen går igenom svåra upplevelser som ingen – allra minst barn – någonsin ska tvingas genomlida.

Du kan ge tak över huvudet, mat, rent vatten, sjukvård och utbildning. Du kan hjälpa barn som förlorat allt.

Du kan ge ett barn det finaste som finns – chansen att lära sig läsa och skriva.

  • 210 kr räcker till ett skolpaket med skolbänk, pennor och böcker.
Jag vill ge:
Mina kontaktuppgifter:
Vi behöver personnummer för att tryggt och säkert kunna skapa ett autogiroavtal hos Bankgirocentralen. Det behövs även för eventuell skattereduktion. Läs mer.
Jag vill ge med:

Idag är 30 miljoner barn på flykt i världen. Många tillbringar hela sin barndom på flykt.

UNHCR, FN:s flyktingorgan, skyddar barn som har tvingats fly. Barnen får hjälp att hitta sina familjer, sjukvård och lär sig läsa och skriva.

Att gå i skolan hjälper dem att få en struktur i en kaotisk tillvaro. Det kan ge dem tillbaka en känsla av meningsfullhet.

UNHCR jobbar för att barn på flykt ska gå i skola. Med kärleksfull omvårdnad och dagliga rutiner som lektioner och lek, börjar många barn återhämta sig och leva ett någorlunda normalt liv.

Du kan ge barn på flykt skydd och en framtid.