En flicka knallar runt i ett flyktingläger där familjer bor i flyktinghem i stället för i tält.
Foto: Ali Haj Suleiman
En flicka vandrar runt i ett flyktingläger där familjer bor i flyktinghem i stället för tält. Den här presenten ger en familj på flykt ett tryggt hem – under en tid av enorma påfrestningar

Flyktinghem

Varje år tvingas miljontals familjer att fly sina hem till följd av konflikter. Du kan ge dem ett hem.

14 900 kr

Hur hjälper presenten?

UNHCR arbetar ständigt med att förbättra boenden för människor på flykt. Den här nya typen av nödbostad ger bättre skydd under en längre period än de traditionella tälten. Familjer på flykt får en tryggare plats att sova på under en tid av enorma påfrestningar.

När vintern kommer är människor på flykt extra utsatta. I många delar av världen – och speciellt i länderna omkring Syrien bor miljontals människor i tillfälliga bostäder. De ofta är svåra att värma upp när kylan slår till. Då är flyktinghem en tryggare lösning som ger flera fördelar jämfört med ett ett tält.

Flyktinghemmet Better Shelter

I UNHCR:s flyktinghem ”Better Shelter” kan du:

  • Stå upp raklång.
  • Öppna ett fönster.
  • Låsa dörren.
  • Ladda mobiltelefon och ha lampor inomhus tack vara solpanel på taket.

Den här julklappen ger en familj på flykt ett tryggt och miljövänligt hem – under en tid av enorma påfrestningar. Flyktinghemmet Better Shelter har en dörr som går att låsa, öppningsbara fönster, hårda väggar och är isolerad. En solpanel förser bostaden med elektricitet.

Flyktinghemmet ger skydd till en hel familj på flykt och skapar en tryggare vardag för dem. Flyktinghemmet är helt enkelt mer likt ett riktigt hem. En gåva som verkligen behövs och uppskattas.

  • Över 110 miljoner människor är på flykt från konflikter i världen.
  • UNHCR hjälper människor som tvingas fly från sina hem.
  • 14 900 kr kan räcka till ett flyktinghem. Din gåva gör stor skillnad.

Ge bort ett flyktinghem som skyddar och blir hem för en hel familj. Du får ett fint gåvokort att ge bort i present.

Fler presenttips!

I vår gåvoshop har vi också familjetält, solpanel och värmande filtar. Här kan du enkelt hitta en gåva som hjälper människor på flykt. Alla gåvor gör skillnad – stora som små.