Givarservice

Kontakta gärna oss på Givarservice

Vi svarar på dina funderingar om hur du kan vara med och hjälpa människor på flykt. Funderar du på att bli månadsgivare? Vill du ge en engångsgåva eller har du andra frågor? Hör då gärna av dig till oss så guidar vi dig vidare.

Telefontider: 
Växeln är öppen vardagar måndag-fredag 10.00-15.00 med lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettider:
Onsdag 17/5 kl 10-12
Fredag 19/5 - Stängt

Kontakt:

E-post: info@sverigeforunhcr.se
Telefon: 08-121 491 00

Besöks- och postadress:

Sverige för UNHCR

The Park
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

Organisationsnummer: 802426-1250

  • PlusGiro: 90 01 64-5
  • Swisha valfri summa till 90 01 645

Vi som jobbar här:

Carina – Givarservice, vik gruppchef
Linn – Givarservice

Står det UNHCR Ref Agency på ditt kontoutdrag?

Har du blivit debiterad från konto med namn UNHCR Ref Agency, eller liknande, så avser det ett kortköp i butik inom H&M - det är inte Sverige för UNHCR.

Det gäller en felmärkning i H&M:s kassasystem, du behöver inte spärra kortet. Vänligen kontakta H&M på telefonnummer 033-14 00 00 om du har frågor om debiteringen. Tack för din förståelse.

Vanliga frågor om Ukraina

Jag vill hjälpa människor på plats eller skicka kläder, filtar och mat!

Vi ser just nu en enorm vilja att hjälpa och ett starkt engagemang hos många människor – det är fantastiskt!

Krisen i Ukraina förvärras för varje dag och behoven är enorma – det är därför viktigt att kanalisera denna fantastiska vilja och engagemang så att hjälpen snabbt och effektivt når fram!

Som internationell partner till UNHCR och insamlingsstiftelse organiserar vi inte volontärresor eller liknande program för att hjälpa till på plats i Ukraina eller närliggande länder.

Vi kan inte heller ta emot gåvor som kläder, filtar eller andra artiklar eller arrangera transport eller leverans – trots att vi förstås uppskattar er vilja att hjälpa!

Det mest akuta i nuläget är att säkerställa att UNHCR:s utbildade personal som just nu är på plats i Ukraina och de angränsande länderna har resurser och stöd i sitt arbete. 

UNHCR är på plats med kompetens, administration, logistik och en effektiv infrastruktur för att nå ut med nödhjälp. Detta är viktigt för att hjälpen ska komma fram så snabbt och effektivt som möjligt.

Så här kan du hjälpa!