Stöd UNHCR:s arbete

Just nu pågår flera krig och konflikter i världen. Barn och familjer tvingas fly för att överleva. UNHCR är på plats. Behoven är enorma. Vill du hjälpa?

Jag vill hjälpa idag!

Aktuella insamlingar!

Krig i Ukraina och Sudan slår liv i spillror. Familjer tvingas fly för att överleva. Hjälpbehoven i världen är akuta. Snabb hjälp räddar liv.

Hjälp till Ukraina
Hjälp till Sudan

Vill du hjälpa?

Just nu tvingar krig och katastrofer människor att fly för att överleva. UNHCR är på plats med nödhjälp i världens svåra kriser. Du kan göra skillnad!

Bli månadsgivare

Vill du ge en gåva varje månad?

Ge en företagsgåva

Vill ditt företag hjälpa?

Skänk en gåva

Din gåva ger hopp till människor i nöd!

Minnesgåva

Ge en minnesgåva vid begravning, du får ett fint minnesblad.

Presenter och gåvobevis

Beställ presenter i shoppen. Få gåvobevis att ge bort.

Testamentera en gåva

Låt hjälpen leva vidare i ditt testamente.

Filantropi, stiftelser och aktiegåvor

För filantroper
För stiftelser
Ge din aktieutdelning

90 01 645: Swish och PGBG

Swisha till 900 16 45

Swisha idag!

PGBG 90 01 645

Ge via PGBG

Hyllningsgåva eller starta insamling?

Ge en hyllningsgåva
Skapa en insamling!

Vill du höja eller ändra uppgifter?

Höj månadsbelopp
Ändra e-postadress
14 sätt att hjälpa

Frågor och svar om gåvor

Varje minut tvingas 21 människor att fly sina hem på grund av krig och förföljelse. Dina bidrag ger UNHCR möjlighet att ge några av dessa människor skydd och den hjälp de behöver för att överleva. I nödsituationer kan din gåva vara avgörande för att flyktingar ska få tak över huvudet, mat, vatten och mediciner.

Din gåva används där behoven är som störst. En stor del av UNHCR:s arbete sker i samband med katastrofer och nödsituationer. Då är det extra viktigt för oss att vara flexibla och använda ditt bidrag där det behövs som bäst just då.

Den största delen av UNHCR:s budget kommer idag från världens regeringar, men de  pengarna räcker inte för att ge alla världens flyktingar den hjälp som de behöver. Därför är det oerhört viktigt för oss att få bidrag från enskilda personer.

Sverige för UNHCR har inte fadderbarn eftersom UNHCR är en humanitär hjälporganisation som ofta jobbar i akuta krissituationer. Barnen och familjerna som får stöd är på flykt och det skulle därför vara svårt och kostsamt att administrera kontakten mellan dig och ett speciellt barn.

En stor del av UNHCR:s arbete sker i samband med katastrofer och nödsituationer. Då är det viktigt att ha möjlighet att vara flexibla och kunna använda ditt bidrag där det behövs som bäst just då.

Tack för ditt stöd! Snart kommer en välkomsthälsning som bekräftar att du har blivit månadsgivare och stödjer UNHCR:s arbete varje månad. För att du ska känna till hur dina pengar gör skillnad för flyktingar runt om i världen skickar vi uppdateringar via e-post ett par gånger per år.

Alla Sverige för UNHCR:s värvare bär ID-brickor med namn och nummer. Kontakta gärna givarservice på 08-121 491 00 om du har frågor.

SMS:a HEM till 72930 för att ge 105 kronor som hjälper människor på flykt.

Varje månad när gåvan dras från din mobilräkning får du ett SMS med information om hur du stoppar månadsgivandet.

Du kan anmäla dig via formuläret på hemsidan här. Det går också bra att kontakta oss på telefon eller e-post. Du kan också bli månadsgivare genom att prata med UNHCR:s värvare på stan eller i ditt bostadsområde.

Inom ett par dagar får du ett brev hem med en autogiroanmälan och ett svarskuvert. Vi blir jätteglada om du fyller i anmälan och skickar tillbaka den till oss så snabbt som möjligt.

Att anmäla sig till autogiro är fullkomligt säkert. Dina uppgifter skickas till Bankgirocentralen som sköter själva transaktionerna och drar din månadsgåva från ditt konto. Dina uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Din gåva dras den 28:e varje månad. Finns det inga pengar på kontot händer ingenting. Sverige för UNHCR kan aldrig övertrassera en persons bankkonto eller dra mer pengar följande månad. Du kan själv se på ditt kontoutdrag hur du stödjer UNHCR:s arbete regelbundet.

Ditt månadsgivande fortsätter automatiskt varje månad, så länge du själv vill.

Ring till oss på 08-121 491 00 eller mejla till info@sverigeforunhcr.se. Vi hjälper dig direkt!

Du kan självklart avsluta ditt autogiro när du vill. Kontakta vår givarservice på 08-121 491 00 eller din bank senast tre bankdagar innan den sista bankdagen den månad du vill avsluta ditt autogiro.

Ja. Vi har två olika konton eftersom det ena (90 01 64-5) kan man ge spontangåvor till – medan det du har fått på i ditt brev (90 02 40-3) behöver man ha ett OCR för att ge en gåva på.

Anledningen till att vi har två konton är att vi vill ha en effektiv gåvohantering med hjälp av OCR – och samtidigt kunna ta emot spontangåvor. Tyvärr är inte detta möjligt hos banken att ha ett och samma konto för gåvor med och utan OCR.