Ökade ryska attacker mot civila i Ukraina

En våg av raketattacker mot städer i Ukraina i morse har lämnat massor av civila dödsoffer och sårade. Infrastruktur är skadad i de flesta regioner.

10 oktober, 2022
Över 800 000 hem är förstörda i Ukraina, många går inte att bygga upp igen. Människors hem går inte att bo i under vintern.
Foto: OCHA
Över 800 000 hem är förstörda i Ukraina, många går inte att bygga upp igen. Människors hem går inte att bo i under vintern.

Civila mål i Ukrainas städer

En våg av missilattacker och andra luftangrepp mot stora stadskärnor i Ukraina i morse har lämnat massor av civila dödsoffer och sårade.

Viktig infrastruktur är skadad i de flesta regioner i landet, inklusive huvudstaden Kiev.

Den nya upptrappningen av Rysslands krig mot Ukraina kommer bara ett par dagar efter att bron över Kertjsundet, enligt uppgift, skadades under helgen. Bron förbinder den annekterade Krimhalvön med den ryska federationens territorium.

Skolor över hela landet stängdes och hundratusentals familjer blev utan strömförsörjning. Även vatten- och teletjänster har drabbats.

Vågen av ryska attacker har också påverkat hjälpinsatser över hela Ukraina. Fältarbetare har svårt att ta sig fram och leverans av förnödenheter hämmas i östra delen av landet, där människor är i desperat behov av hjälp.

FN och våra humanitära partner är fast beslutna att stanna kvar och fortsätta arbetet för att rädda liv och stödja människor vars liv har slagits i spillror av kriget.

Hjälpinsatser i Ukraina kommer att fortsätta. Du gör arbetet möjligt.

Källa: unocha.org – läs hela uppdatering på engelska.

Vill du hjälpa? Ge en gåva idag

Publicerad av Ulrika Forsberg