Årets julklappar till människor på flykt

Köp julklappar idag!

Video med julmusik: Beställ årets julklappar till människor på flykt. Du hittar julklappstips till hela familjen i gåvoshoppen. Beställ i idag.

1 oktober, 2021
Höj volymen för bästa upplevelse. Maia Hirasawa sjunger Let it snow.

Julklappstips för hela familjen

Beställ årets julklappar till människor på flykt. Du hittar julklappstips till hela familjen i gåvoshoppen. Du får fina gåvokort att ge bort till släkt och vänner på julafton.

För människor som har tvingats fly fortsätter nu kampen för att överleva. Ge bort en filt eller en kamin – sprid värme i jul. Årets viktigaste julklappar hittar du i gåvoshopen.

Från snöstormar i Syrien till iskalla vindar i Libanon. I jul kan du hjälpa familjer på flykt att överleva.

Julklapp till mamma

Utbildning är avgörande för ett barns framtid. Att ge barn på flykt möjligheten att gå i skolan är därför en viktig del av UNHCR:s arbete. Ett skolpaket innehåller en skolbänk, skolböcker och pennor.

  • 184 kronor räcker till ett skolpaket till ett barn på flykt.

Beställ ett skolpaket i julklapp till mamma.

Julklappstips till pappa

Svenska folket anser att ett stormkök är årets julklapp 2020. Nu kan du komplettera den med liggunderlag, kastruller och vindskydd.

När en katastrof plötsligt slår till är behoven av snabb hjälp enorma. I UNHCR:s livräddande nödpaket ingår liggunderlag, köksutrustning för att laga mat och en presenning som skyddar mot väder och vind.

  • 370 kronor räcker till ett nödpaket som ger akut hjälp till en familj på flykt.

Beställ ett nödpaket i julklapp till pappa

Julklappstips till hela familjen

För människor som tvingats fly är tak över huvudet en fråga om överlevnad. UNHCR:s tält ger skydd mot väder och vind och blir ett tillfälligt hem för de familjer som har förlorat allt.

  • 4910 kronor räcker till ett tält som ger skydd till en familj på flykt.

Beställ ett familjetält i julklapp

Årets varmaste julklappar

Värmande filtar

Behovet av värmande filtar är stort under kyliga nätter. Barn, gravida kvinnor och äldre är särskilt utsatta för kylan. UNHCR:s filtar är anpassade för hårt klimat och hjälper människor på flykt att hålla värmen.

  • 280 kronor räcker till tjocka filtar som värmer en familj på flykt. Varje år delar UNHCR ut miljoner filtar till världens mest mest utsatta.

Beställ filtar i julklapp

Värmekamin

Årets julklapp 2020 var ett stormkök. För människor på flykt ger värmekaminen ett livräddande skydd.

Människor på flykt har ofta förlorat allt. När iskalla vindar når flyktinglägren är de extra utsatta. En kamin värmer effektivt upp frusna händer och tår under årets kallaste månader.

  • 765 kronor räcker till en kamin som värmer en familj på flykt.

Beställ en värmekamin i julklapp

Om UNHCR, FN:s flyktingorgan

Varje år tvingas miljontals barn, kvinnor och män att fly från sina hem till följd av konflikt och förföljelse. UNHCR, FN:s flyktingorgan, ger människor på flykt nödhjälp, skyddar deras rättigheter och hjälper dem att skapa en bättre framtid.

Publicerad av Ulrika Forsberg