Åsa Tillberg Widell blir ny Generalsekreterare på Sverige för UNHCR

Åsa Tillberg Widell tillträder som ny Generalsekreterare på Sverige för UNHCR, insamlingsorganisationen för FN:s flyktingorgan i Sverige.

17 maj, 2018
Åsa Tillberg Widell blir ny Generalsekreterare på Sverige för UNHCR.
Foto: Helén Pe

"Det känns som ett privilegium"

Åsa Tillberg Widell tillträder som ny Generalsekreterare på Sverige för UNHCR, insamlingsorganisationen för FN:s flyktingorgan i Sverige.

– Vi är oerhört glada över att ha rekryterat Åsa Tillberg Widell som ny Generalsekreterare för Sverige för UNHCR. Hennes långa erfarenhet av ledarskap, digitalisering och en bransch i transformation, tillsammans med Åsas breda nätverk är alla viktiga delar som vi ser behövs för att Sverige för UNHCR ska kunna öka engagemanget för UNHCR:s viktiga arbete för människor som tvingats på flykt, säger Nicklas Wigren, Ordförande för Sverige för UNHCR.

Åsa Tillberg Widell kommer närmast från TV4-koncernen där hon varit vd för Nyhetsbolaget. Hon har även varit redaktionschef för Dagens Nyheter och Dagens Industri.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att tillträda som ny Generalsekreterare för Sverige för UNHCR. Jag är imponerad av hur organisationen på några få år har vuxit och etablerat sig i sin centrala roll för att skapa engagemang och kraftigt öka de insamlade medlen till FN:s flyktingarbete. Det känns som ett privilegium att få arbeta med så viktiga frågor, säger Åsa Tillberg Widell.

Åsa Tillberg Widell tillträder sitt uppdrag i augusti.

Publicerad av Ulrika Forsberg