Conzignus ger Tak över huvudet till människor på flykt

Med sin satsning på utbildning skänker Conzignus 2/3 av intäkterna till UNHCR:s arbete för trygga boenden till människor i kris.

5 december, 2015
Den här nödbostaden ger en familj på flykt ett hem.
UNHCR/S.Rich

Företaget Conzignus hjälper barn på flykt att gå i skolan

Miljontals människor är på flykt från sina hem och sin trygghet runt om i världen. Behoven av hem blir mer akut för var dag som går.

Med sin satsning på utbildningen ”Tak över huvudet” skänker nu Conzignus två tredjedelar av intäkterna till UNHCR:s arbete för trygga boenden till människor i kris.

Tillsammans med Better Shelter och IKEA Foundation, och i samråd med flyktingar har UNHCR tagit fram ett flyktinghem som passar extrema förhållanden i flyktingläger. Hemmen är små enkla hus på 17 kvadratmeter som går snabbt att sätta upp och levereras i platta paket som är enkla att frakta.

Varje bostad har en egen solenergienhet, vilken är tillräcklig för att driva en lampa och ladda mobiltelefonen. Bostaden är designade för att skapa livskvalitet och trygghet.

Patrick Södermark, VD Conzignus, säger:

- För oss på Conzignus, som själva startade genom att utnyttja modern teknik och smartare lösningar för att förvalta bostadsrättsföreningar, är det här en självklarhet. Våra lösningar i Hem & Fastighet handlar om att skapa trygghet. UNHCR och Better Shelter skapar trygga boenden till människor i kris. Det är självklart att vi också ska vara med.

UNHCR ger miljontals människor på flykt från våld och förföljelse någonstans att bo på - en plats där de kan känna sig trygga. Med stöd av engagerade företag som Conzignus kan UNHCR ge hopp, trygghet och värdighet till människorna som tvingats lämna sina hem. Tillsammans kan vi hjälpa dem att återuppbygga sina liv.

Conzignus har viljan att hjälpa till. UNHCR har möjlighet att nå ut och effektivt hjälpa människor i nöd.

- Vi hoppas att samarbetet kan bidra till att UNHCR i framtiden kan erbjuda fler familjer på flykt ett bättre, tryggare, miljövänligare och - inte minst - ett värdigt boende under en tid av hårda påfrestningar, säger Katinka Lindholm Generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

Sedan 2001 arbetar Conzignus för en tryggare vardag för styrelser och boende i bostadsrättsföreningar. En viktig del i arbetet är utbildningar och rådgivning: Utbildningen Tak över huvudet vänder sig till styrelsen i bostadsrättsföreningar. Den ger praktisk kunskap om styrelsearbete och om hur man går till väga för att skapa tryggt boende i sin förening.

Utbildningen kostar 300 kronor varav 200 kronor går till UNHCR. Satsningen garanterar att 1 020 000 kronor skänks till UNHCR:s arbete för säkra boenden. Slutmålet är att den under en treårsperiod ska ge minst 3 000 000 kronor.

Tak över huvudet lanserades den 1 december 2015.

Om Conzignus

Conzignus har gett bostadsrättsföreningar moderna och smidiga lösningar sedan 2001. Företagets olika tjänster bygger på digital tillgänglighet, kunskap, erfarenhet och ett personligt bemötande. De är ett av Sveriges snabbast växande företag och har två år i rad hamnat i Svenskt tillväxtindex klass 1. Idag har Conzignus mer än 400 förvaltningsuppdrag. Läs mer på conzignus.se

Publicerad av Ulrika Forsberg