Delicato och Stiftelsen Einar Belvén skänker en miljon kronor till UNHCR

Stort tack för gåvan på en miljon kronor från Delicato och Stiftelsen Einar Belvén som ska hjälpa människor på flykt i Syrien och grannländerna.

11 januari, 2016

En miljon till flyktingar

Hamad, en liten syrisk flyktingpojke, har just anlänt till Irak där hans familj har fått viktig hjälp från UNHCR.
Foto: UNHCR/ E. Byun
Hamad, en liten syrisk flyktingpojke, har just anlänt till Irak där hans familj har fått viktig hjälp från UNHCR.

Gåvan på en miljon kronor från Delicato och Stiftelsen Einar Belvén kommer att användas för att hjälpa människor på flykt i Syrien och Syriens grannländer. Över fyra miljoner människor tvingats fly från Syrien och nära 8 miljoner är på flykt inom landet. Över hälften av dem är barn.

- Vi vet att hjälpbehovet är enormt och vill naturligtvis, som så många andra, göra det vi kan för att bidra. UNHCR gör tydlig och konkret nytta i allt från den mest akuta krishjälpen till att skapa trygga platser för utsatta människor. Vintern är här och belastningen är oerhörd, både i Syrien och i de närliggande områdena. Här gör UNHCR en avgörande insats som vi vill stödja, säger Jörgen Bergqvist, VD för Delicato.

1991 startade Delicatos grundare Einar Belvén stiftelsen som bär hans namn. Sedan dess arbetar stiftelsen aktivt för att stötta barn, ungdomar, äldre och sjuka.

Det svenska familjeföretaget Delicato grundades 1948 av Einar Belvén och är idag nordens största tillverkare av konditorvaror.

– Gåvan från Delicato och Stiftelsen Einar Belvén kommer att göra det möjligt för UNHCR att se till att tusentals människor på flykt är varma, mätta och trygga. Vi är oerhört glada och tacksamma för deras viktiga stöd, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

Publicerad av Ulrika Forsberg