Stiftelsen Einar Belvén ger två miljoner till UNHCR

Flyktingsituationen lämnar ingen oberörd. Nu dubblar Delicato och Stiftelsen Einar Belvén stödet till UNHCR.

7 december, 2016

"Vintern närmar sig och belastningen är oerhörd"

Varmt tack till Delicato och Stiftelsen Einer Belvén som skänkar två miljoner kronor till UNHCR:s arbete med att skydda människor på flykt.
Foto: UNHCR/Ivor Prickett
Varmt tack till Delicato och Stiftelsen Einer Belvén som skänkar två miljoner kronor till UNHCR:s arbete.

Flyktingsituationen fortsätter och har inte lämnat någon oberörd. Delicato Bakverk AB och Stiftelsen Einar Belvén fördubblar därför sitt engagemang genom att skänka två miljoner kronor till UNHCR för att hjälpa och stödja människor på flykt. Mer än 12 miljoner människor tvingats fly sina hem i Syrien. Omkring hälften av dem är barn.

- Vi vet att hjälpbehovet är enormt och vill naturligtvis, som så många andra, göra det vi kan för att fortsätta att bidra. UNHCR gör tydlig och konkret nytta i allt från den mest akuta krishjälpen till att skapa trygga platser för utsatta människor. Vintern närmar sig och belastningen är oerhörd, både i Syrien och i de närliggande områdena. Här gör UNHCR en avgörande insats som vi vill stödja, säger Jörgen Bergqvist, VD för Delicato.

Delicatos grundare Einar Belvén startade stiftelsen som bär hans namn, år 1991. Sedan dess arbetar man aktivt för att stötta barn, ungdomar, äldre och sjuka bland annat genom donationer.

- Min farfar var en sann entreprenör. Han grundade stiftelsen med en önskan om att bidra till allas möjlighet till utveckling och ett värdigt liv. Krissituationen hade berört honom väldigt mycket, och speciellt hur barnen påverkas. Det här bidraget är i hans anda, säger Ellinor Belvén.

– Gåvan från Delicato och Stiftelsen Einar Belvén kommer att göra det möjligt för UNHCR att se till att tusentals människor på flykt är varma, mätta och trygga. Vi är oerhört glada och tacksamma för deras viktiga stöd, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

Delicato och Stiftelsen Einar Belvén har tidigare skänkt pengar till människor på flykt. 

Publicerad av Ulrika Forsberg