Dödliga attacker mot Ghouta fortsätter

Dödliga attacker mot Ghouta fortsätter trots att FN:s säkerhetsråd i lördags röstade enhälligt för en 30-dagars vapenvila i Syrien.

26 februari, 2018
Två pojkar i staden Harasta öster om Damaskus i Syrien. (Bilden är tagen 2016)
Foto: UNHCR/B.Diab
Två pojkar i staden Harasta öster om Damaskus i Syrien. (Bilden är tagen 2016)

Dödliga attacker mot östra Ghouta fortsätter trots FN-resolution.

Efter dagar av förhandlingar röstade FN:s säkerhetsråd i lördags enhälligt för en resolution som krävde en 30-dagars vapenvila i Syrien.

Vapenvilan ska göra det möjligt att skicka hjälpsändningar till belägrade områden och för evakuering av sjuka och sårade. 

Efter en relativ lugn natt fortsatte bombanfallen mot östra Ghouta, ett rebellkontrollerat område utanför Damaskus, på söndagskvällen. Minst 27 människor dödades.

Efter en veckas flyganfall och artilleriattacker har dödstalet stigit till över 500 civila, enligt Syrian Observatory for Human Rights.

Läkare i östra Ghouta rapporterade också om att flera personer har kommit till sjukhuset med symptom som tyder på att gas hade använts i en attack mot staden. Källa: The Refugee Brief - unhcr.org

Du kan hjälpa!

Kriget i Syrien har pågått i sju år - längre än andra världskriget. Halva befolkningen är på flykt. De flesta lever i extrem fattigdom.

UNHCR är på plats och hjälper.

Varje krona kan rädda liv. Din gåva räcker till:

  • 170 kr – sjukvård till en människa på flykt inne i Syrien.
  • 304 kr – nödpaket med madrass, liggunderlag, köksutrustning, presenning, filtar och vattendunk i Syrien.

Ge en gåva

Publicerad av Ulrika Forsberg