Edenred hjälper människor på flykt

Nu bidrar korttransaktioner inom Edenreds (f.d. Rikskuponger) nätverk av mataffärer, restauranger och caféer till UNHCR:s arbete för människor på flykt.

12 september, 2019

Från och med idag gör Edenred lunchlivet ännu viktigare

Nu bidrar korttransaktioner inom Edenreds nätverk av mataffärer, restauranger och caféer till UNHCR:s arbete för människor på flykt.

Det betyder att alla anställda som har en lunchförmån via Edenred (f.d. Rikskuponger) enkelt kan stötta projektet genom att välja köpställen som är anslutna.

Varje lunch har betydelse

Varannan sekund tvingas en människa fly undan krig, konflikter och katastrofer. UNHCR finns på plats världen över med nödhjälp som tält, mat, vatten och sjukvård.

Totalt har 70,8 miljoner människor som tvingats lämna allt bakom sig och flytt från sina hem.

– Vi är väldigt glada över det här initiativet från Edenred och hoppas på ett långt och givande samarbete. Många känner hopplöshet när de ser hur många människor som tvingats på flykt. Vi vill verkligen understryka att UNHCR, genom sin närvaro, istället tänder hopp och skapar förändring. Edenred har tagit fram en bra modell där både arbetsgivarna och de anställda kan känna att de gör skillnad. Ett riktigt smart upplägg där varje lunch har betydelse, säger Åsa Widell, Generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

50 000 måltider per år

För varje lunchbetalning som sker på ett anslutet köpställe bidrar Edenred till UNHCR:s arbete. Målet är att generera 240 måltider per arbetsdag som genom UNHCR:s arbete når människor på flykt. Såväl arbetsgivare som enskilda anställda kommer därmed vara delaktiga.

– Vi hoppas att vi genom detta CSR-arbete kan göra skillnad för de som har det svårast. Att över 70 miljoner människor av olika anledningar har tvingats att lämna sina hem är en sorglig och smärtsam insikt men vi har försökt att vända på det hela och istället tittat på hur många vi kan hjälpa. Genom vår lunchförmån kan vi bidra och göra en betydande insats för cirka 50 000 flyktingar varje år. Det är lika många som bor i en medelstor svensk stad, säger Alf Reimers, Director of Marketing & Innovation på Edenred Sweden.

Mer information om samarbetet hittar du på edenred.se/UNHCR

Publicerad av Ulrika Forsberg