Familjer på flykt förbereder för en kylig vinter

UNHCR är på plats med tält och nödhjälp i världens stora kriser. Med en julgåva är du med och hjälper där nöden är som svårast.

14 december, 2017
Shamsa är 70 år och farmor till Jassem 4 år och Mohammad 2 år. Hon flydde från Homs och har bott i Libanon som flykting sedan 2012.
Foto: UNHCR/Alexander Court
Shamsa är 70 år och farmor till de två barnen Jassem 4 år och Mohammad 2 år. Hon flydde från Homs och har bott i Libanon som flykting sedan 2012.

Syriska flyktingar bor i tältläger

"Jag har tur som får vara med mina barn och barnbarn. Familjen är det viktigaste i mitt liv. Den känns inte komplett eftersom en av mina söner fortfarande är i Syrien och jag oroar mig för varje dag."

Shamsa är 70 år och farmor till de två barnen Jassem 4 år och Mohammad 2 år. Hon flydde från Homs och har bott i Libanon som flykting sedan 2012.

En av Shamsas söner har hittills inte kunnat lämna Syrien och återförenas med familjen i Libanon.

Syriska flyktingar bor i tältläger

Sårbara flyktingfamiljer som bor i informella tältläger får byggmaterial och isolering för att stärka sina bostäder när temperaturen sjunker och vintern slår till.

Shawakir i Libanon – där Shamsa och hennes barnbarn bor i väntan på att få återvända till Syrien – är hem för 100 syriska flyktingar.

Lever under fattigdomsgränsen

Av de 1,2 miljoner syriska flyktingar som bor i Libanon lever 71 procent under fattigdomsgränsen. Många av dem är skuldsatta. De lever under svåra förhållanden.

Du kan hjälpa!

Familjer som lever på flykt är beroende av att generösa människor som du hjälper dem.

UNHCR är på plats med tält och nödhjälp i världens stora kriser. Med en julgåva till UNHCR:s arbete är du med och hjälper där nöden är som svårast.

Beställ julklappar som hjälper familjer på flykt. Välj bland filtar, kaminer, vinterpaket och skolpaket. Du får fina gåvobevis att ge bort i julklapp.

Beställ julklappar här.

Publicerad av Ulrika Forsberg