Flyktingdagen 2019: Vi kallar det Human Facts

På internationella flyktingdagen den 20 juni vill vi passa på att tacka dig som ger ditt stöd! Och tack för att du ser människorna bakom siffrorna.

19 juni, 2019
Varje gång du blinkar tvingas en människa att fly. Varje barn, kvinna och man har sin historia och sina skäl för att ta det svåra beslutet att lämna sitt hem. Vi kallar det Human Facts.

Internationella flyktingdagen den 20 juni

Varje gång du blinkar tvingas en människa att fly.

Ditt stöd är viktigare än någonsin tidigare. I dag är 70,8 miljoner människor på flykt i världen – en rekordhög siffra. Varje barn, kvinna och man har sin historia och sina skäl för att ta det svåra beslutet att lämna sitt hem.

På internationella flyktingdagen den 20 juni vill vi passa på att tacka dig som ger ditt stöd!

Tack för att du hjälper människor på flykt som är i akut behov av skydd. Och tack för att du ser människorna bakom siffrorna.

För det är lätt att dras med när siffror staplas och argument viner genom luften. Som säger att flyktingarna är många, de kostar pengar och mycket som inte fungerar är deras fel.

Vi har också siffror.

Siffror som inte alls handlar om det politiker pratar om. Siffror som handlar om vanliga människor. Familjer som har lämnat sönderbombade hem bakom sig. Som har tagit farväl av allt som en gång var deras liv.

Vi kallar det Human Facts.

Human Facts: om människorna bakom siffrorna

Håll utkik efter #HumanFacts på Facebook och Instagram. Dela och sprid – var med och ge ditt stöd.

70,8 miljoner på flykt

I juni varje år släpper UNHCR sin årsrapport om flyktingsituationen i världen.

Syrien, Jemen, Kongo, Sydsudan och Myanmar.

Siffror visar att 70,8 miljoner människor betalar priset för världens krig, konflikter och förföljelser.

16,2 miljoner tvingades på flykt under 2018. Det är 37 000 varje dag eller en människa varannan sekund. Varje gång du blinkar.

Internationella flyktingdagen 20 juni

På internationella flyktingdagen den 20 juni varje år uppmärksammar vi flyktingars kamp för att överleva. Vi vill öka förståelsen och minska negativa attityder.

I en värld där våld tvingar tusentals familjer att fly för sina liv varje dag är det dags att visa världens ledare att vi står upp för flyktingars rätt till ett liv i säkerhet.

Flyktingdagen firas över hela världen. Tusen tack för att du ger ditt stöd.

Publicerad av Ulrika Forsberg