IKEAs regnbågskasse är tillbaka

1 juni börjar IKEAs regnbågskasse att säljas i varuhus och på IKEA.se. Överskottet från försäljningen går även i år till UNHCR:s arbete med HBTQ+-flyktingar.

28 maj, 2020
IKEAs klassiska blå kasse finns nu i regnbågsfärger.
Foto: IKEA
IKEAs mest sålde kasse finns nu att köpa i regnbågsfärger.

Regnbågskassen till stöd för HBTQ+flyktingar

Från och med den 1 juni kommer IKEAs regnbågskasse att säljas i samtliga IKEA-varuhus i Sverige och på IKEA.se. Överskottet från försäljningen går även i år till UNHCR:s arbete med HBTQ+flyktingar runt om i världen.

– Regnbågskassen är en produkt i vårt sortiment som ligger oss på IKEA extra varmt om hjärtat. Genom kassen visar du inte bara ditt stöd för allas rätt att vara sig själv. Överskottet av försäljningen går dessutom till UNHCR:s arbete för HBTQ+-flyktingar som stöttar människor som är extra utsatta, vilket är ännu viktigare i tider som dessa, där våra mänskliga rättigheter utmanas på nya sätt, säger Cornelia Kaufmann, People & Culture Manager, IKEA Sverige.

UNHCR, som är FN:s flyktingorgan, ger människor på flykt nödhjälp, skyddar deras rättigheter och hjälper dem att skapa en bättre framtid.

Människor som tvingas fly på grund av sin sexuella läggning eller könstillhörighet är extra utsatta för diskriminering och våld. UNHCR finns på plats över hela världen och arbetar för att ge HBTQ+flyktingar skydd och ett liv i trygghet.

– HBTQ+-personer över hela världen utsätts dagligen för diskriminering, våld och hot. Många har inget annat val än att fly och även på flykt fortsätter utsattheten. Vi är väldigt tacksamma och glada över att allt överskott från regnbågskassen går till UNHCR:s arbete för att skydda hbtq+flyktingar. Det här stödet är otroligt viktigt, säger Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

Nytt för i år är att STORSTOMMA, som årets kasse heter, finns i två storlekar. Den stora rymmer 7 liter och den mindre är 27x27 cm.

– Alla som köper regnbågskassen ger ett litet bidrag till att UNHCR ser till att fler människor får skydd och förutsättningar att skapa en bättre framtid, säger Åsa.

Publicerad av Ulrika Forsberg