Årets julgåva för företag

Just nu är det bråttom att hjälpa. Vintern slår hårt i kriser. En julgåva kan ge barn och unga flykt att få skydd mot kylan — och en utbildning. Ni behövs!

2 oktober, 2023

Utbildning är trygghet

Visste du att fler människor än någonsin är på flykt?

Det är en verklighet som inte kan ignoreras. Det är också en verklighet där bara hälften av världens flyktingbarn får chansen till utbildning — nyckeln till en bättre framtid.

Julgåva till utbildning

Nu kan ditt företag göra skillnad. I jul kan ni vara med och ge en meningsfull gåva som verkligen förändrar liv. Tillsammans kan vi ge barn och unga på flykt en strimma av hopp och möjligheten att bygga en tryggare framtid.

UNHCR — som tack vare starkt stöd alltid är på plats där det behövs som mest — delar ut nödhjälp och ger tak över huvudet.

Ditt företag kan hjälpa familjer vars liv har splittrats av krig och katastrofer. I år blir det särskilt tufft för många som kämpar med de hårda vintrarna, kyla och mörker.

Men det handlar inte bara om att överleva här och nu. Utbildning är nyckeln till en ljusare framtid. 

Att gå i skolan:

  • Minskar risken för fattigdom.
  • Skyddar mot sexuella övergrepp och våld.
  • Ger barn och unga på flykt chansen till en framtid i trygghet.

Den här julen önskar barn att få gå skolan. I Ukraina, Syrien och Afghanistan. Ta chansen att ge fler barn och unga en stark start i livet, även om de tvingas växa upp i skuggan av krig och katastrofer.

Tillsammans kan vi göra världen lite ljusare.

Publicerad av Ulrika Forsberg