Julklapp till pappa som har allt

Jag vill hjälpa idag!

Är det svårt att veta vad din pappa önskar sig i julklapp? Säger han att han redan har allt? Vi har julklappar som gör din pappa nöjd och samtidigt hjälper barn och familjer på flykt!

29 oktober, 2020
En syrisk pappa sitter med sin familj i en liten kylig och dragit lägenhet i Bekadalen i Libanon. Familjen har fått filtar och vinterstöd från UNHCR.
Foto: UNHCR/David Azia
En syrisk pappa sitter med sin familj i en liten kylig och dragig lägenhet i Bekadalen i Libanon. Familjen har fått filtar och vinterstöd från UNHCR. Du kan hjälpa barnfamiljer på flykt att överleva.

Vad vill din pappa ha i julklapp?

Är det svårt att veta vad din pappa önskar sig i julklapp? Säger han att han redan har allt? Vi har julklappar som gör din pappa nöjd och samtidigt hjälper barn och familjer på flykt!

Till exempel:

  • Skolpaket till ett barn på flykt – 194 kronor.
  • Varma filtar till en familj på flykt – 210 kronor.
  • Nödpaket till en familj på flykt från krig – 370 kronor.

Du får ett fint gåvobevis att ge till pappa på julafton.

Julklapp till pappa

För en pappa är barnen allt. Han skyddar, tar hand om och ger en bra start på livet till dem han älskar mest.

För pappor på flykt är det likadant. Men när en kris plötsligt uppstår förändras allt, ibland på bara några timmar. Att tvingas lämna sitt hem är dramatiskt för hela familjen – som vanligt är barnen mest utsatta.

Julklappen till din pappa kan hjälpa en pappa på flykt, så att han kan ta hand om sina barn, ge barnen en bra på start på livet och chansen att få gå i skolan.

Köp en julklapp till pappa som hjälper barn att gå i skolan.

Julklappstips till småbarnspappan – som hjälper barn

Din julklapp till pappa kan hjälpa barn som 10-åriga Samia från Afghanistan. Hon bor i Karachi, Pakistan och efter flera år på en koranskola fick hon börja i en skola för afghanska flyktingar.

– Jag vill utbilda mig. Jag älskar skolan och har så många drömmar, säger Samia i den här videon.

Samia är fast besluten att bli läkare. Hon vet att utbildning spelar en viktig roll i hennes framtid – och även för resten familjen.

Bra julklappar till pappa

Skolpaket

UNHCR ger barnen på flykt chansen att gå i skola – och lära sig läsa och skriva. Du kan ge en julklapp till pappa som hjälper flickor och pojkar på flykt.

För 194 kronor får ett barn på flykt skolböcker, pennor och möjlighet att gå i skolan i ett år. Finns det något finare att ge till din pappa i julklapp?

Beställ ett skolpaket som hjälper barn att uppfylla sina drömmar.

Värmande filtar

Behovet av filtar är stort när kylan slår till. Barn, gravida kvinnor och äldre är särskilt utsatta under vintern. UNHCR:s filtar är anpassade för hårda klimat och hjälper människor på flykt att hålla värmen.
För 210 kronor får en hel familj varma filtar. Förra året delade UNHCR ut miljontals filtar i akuta kriser världen över.

Beställ i filtar i julklapp

Nödpaket

När en katastrof inträffar är snabba insatser avgörande för att rädda så många liv som möjligt.

I nödpaketet till en familj på flykt ingår: Liggunderlag till sex personer, köksutrustning för att laga mat och presenning som ger tak över huvudet.

För 370 kronor får en familj ett nödpaket som kan vara skillnaden mellan liv och död.

Beställ ett nödpaket i julklapp

Kamin och stormkök - allt i ett

När vintern kommer är människor på flykt extra utsatta. Då är  stormkök/värmekamin en livsviktig gåva.

För 613 kronor får en familj som bor i tält på vintern värme och kan laga mat.

I många delar av världen – och speciellt i länderna runt Syrien – bor miljontals människor i tillfälliga bostäder, som ofta är svåra att värma upp när kylan slår till. Då är en värmekamin en livsviktig gåva som kan rädda liv och hjälpa en familj genom vintern.

Beställ en kamin i julklapp

Publicerad av Ulrika Forsberg