Tusse tipsar om bästa julklappen till fröken och lärare!

Tusse tipsar om julklappen från elever till fröken och lärare. Presenten ger barn på flykt möjligheter i livet. Skolpaket är årets viktigaste julgåva.

3 december, 2021

Till alla klassmammor och klasspappor!

Tusse tipsar om den jättefina julpresenten som ger barn på flykt en chans i livet. För visst vill du ge något fint till personalen i skolan som gör ett fantastiskt arbete för barn?

– En jättefin avslutningspresent till fröken och lärare är ett skolpaket till barn på flykt, säger Tusse.

Beställ gåvobevis som julpresent till fröken, lärare och pedagoger. Du ger samtidigt barn på flykt det bästa som finns, att lära sig läsa och skriva. Finns det något viktigare?

Hej Ann-Britt, När jag hade det tufft på mellanstadiet var du min trygga punkt. Utan dig hade jag inte suttit här idag. Tack för att du brydde dig om mig.
Tusse tipsar om julklappar till lärare och fröken
Tusse tackar sin fröken

Julpresent till fröken och lärare

Det är enkelt att ge en julpresent!

  • Ett skolpaket för 210 kr köper du i vår gåvoshop.
  • Du väljer om du vill ha gåvobeviset hemskickat med posten, det tar tre till fyra arbetsdagar.
  • Du får alltid en pdf som du kan skriva ut själv och som vi skickar till din mejladress direkt efter beställning.
  • Du kan betala med kort, Swish och faktura.

Tusse och skolan

En som har upplevt just vad skolan betyder när man befinner sig på flykt är Tousin ”Tusse” Chiza.

2007 drog en väpnad grupp in i en Tusses hemby. I tumultet kom han ifrån sina föräldrar. Han tvingades fly med sin moster till Uganda där ett flyktingläger blev hans nya hem.  

– I lägret var skolan min fasta punkt. Där kände jag mig trygg och sedd, jag kunde dela mina erfarenheter med andra barn. Att gå till skolan fick mig att känna att jag har ett syfte, en framtid. Att jag kan bli advokat eller präst, precis som jag drömde om, berättar Tusse.

Om barn på flykt

Visste du att nästan hälften av alla barn på flykt inte går i skolan? 

  • Utbildning är en mänsklig rättighet och ger barn på flykt en chans i livet.
  • För familjer på flykt är det livsviktigt att barnen får gå i skolan – det ger hopp om en bättre framtid för hela familjen.
  • Bra undervisning och en trygg plats för lärande hjälper barnen att förbereda sig för framtiden. Det hjälper dem även att återhämta sig från trauman.
  • Tillgång till utbildning minskar risken för barnarbete och barnäktenskap, och ger barn på flykt chansen att få vara barn längre.

Barnen är framtiden. Och för att de ska få möjlighet att uppfylla sina drömmar behövs tillgång till utbildning och skola. Därför är ett skolpaket en gåva som ger hopp och framtidstro till barn på flykt världen över.

PS. Varje skolpaket du beställer ger ett barn på flykt en skolböcker, pennor, skolkläder, ryggsäck och ett mellanmål varje dag under en månad. Och en stor portion glädje.

Publicerad av Ulrika Forsberg