Läget i nordöstra Syrien: Civila måste skyddas

Jag vill hjälpa!

Som du nog har sett på nyheterna ökar oron i nordöstra Syrien. Oskyldiga människor tvingas fly från sina hem. Du kan hjälpa!

18 oktober, 2019

Offensiver i norra Syrien

Som du nog har sett i nyheterna ökar oron i nordöstra Syrien och fler människor kan tvingas fly från sina hem.

UNHCR oroas över att oskyldiga barn och familjer fångas i militära offensiver.

Civila måste skyddas

Civilas säkerhet måste alltid komma i första hand. Stridande parter behöver garantera att nödhjälp till människor som flyr kommer fram.

Enligt FN finns det inte någon militär lösning på den syriska konflikten. En politisk lösning ledd av FN är den enda hållbara.

Största flyktingkrisen

Efter åtta års konflikt är Syrien fortfarande den största flyktingkrisen i världen med 5,6 miljoner syriska flyktingar som lever i grannländerna. De flesta av dem befinner sig i Turkiet, som är det land i världen som har tagit emot flest flyktingar. Över 6,2 miljoner fler är på flykt inne i Syrien enligt FN.

UNHCR har hjälpt människor på flykt från kriget i Syrien sedan det började 2011.

Med din gåva kan vi fortsätta att ge livräddande skydd och nödhjälp till människor i nöd, de flesta är kvinnor och barn.

Vi bevakar noga situationen i gränslandet i nordöstra Syrien och är redo att rycka in om förhållandena försämras. Behovet av nödhjälp kommer troligen att öka. Vi kan inte göra det på egen hand. Snälla hjälp idag.

Så här kan du hjälpa!

Du kan hjälpa civila i Syrien. Din gåva ger nödhjälp som filtar, mat och vatten till barn och familjer på flykt – som är oskyldiga i det här kriget. Du kan rädda liv när nöden är som svårast.

304 kr kan räcka till ett nödpaket med madrass, liggunderlag, köksutrustning, presenning, filtar och vattendunk i Syrien.