Lena Endre är ny ambassadör för Sverige för UNHCR

”Jag har enorm respekt för flyktingars styrka och förmåga att bygga upp sitt liv i ett främmande land.”

20 december, 2019
Skådespelerskan Lena Endre är ambassadör för UNHCR:s arbete.
Foto: Helén Pe
"Jag har enorm respekt för flyktingars styrka och förmåga att bygga upp sitt liv i ett främmande land."

"Om jag på något sätt kan bidra ... "

Skådespelaren, regissören och Tv-personligheten Lena Endre blir ny ambassadör för Sverige för UNHCR. Lena har ett långt engagemang inom rättighetsfrågor och har egna erfarenheter av flyktingfrågan inom familjen.

– Den man som blev min pappa, kom som flykting till Sverige från Estland. Han flydde över Östersjön i en liten båt. Jag har enorm respekt för flyktingars styrka och förmåga att bygga upp sitt liv i ett främmande land.

– Aldrig tidigare har så många människor varit på flykt som idag. Om jag på något sätt kan bidra till att minska deras lidande och öka empatin för deras situation i vårt samhälle, då är jag med. Därför är jag oerhört stolt att kunna kalla mig ambassadör för Sverige för UNHCR.

– Vi är stolta över att en av Sveriges mest beundrade och välkända skådespelare valt att bli ambassadör för Sverige för UNHCR. Med Lenas engagemang hoppas vi kunna nå ännu fler med budskap om den svåra situationen för människor på flykt i världen, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

Lena Endre blir ny ambassadör för Sverige för UNHCR. På bild nummer ett står hon tillsammans med operasångerskan Barbara Hendricks, som är Goodwill Ambassador för UNHCR.

Publicerad av Ulrika Forsberg