Messi och Neymar kickar igång upprop för flyktingar

Se filmen! FC Barclonas fotbollsstjärnor Messi och Neymar kickar igång uppropet #SignAndPass - för att hjälpa världens flyktingar.

13 juni, 2017
FC Barclonas fotbollsstjärnor Messi och Neymar kickar igång en kampanjen #SignAndPass - för att hjälpa världens flyktingar.

"Kärleken till sporten förenar människor"

Idag kickar fotbollshjältarna Lionel Messi och Neymar igång kampanjen #SignAndPass - för att hjälpa världens flyktingar. Se filmen när FC Barcelonas superstjärnor skriver under för människor på flykt.

Messi och Neymar skriver under för flyktingar

Messi och Neymar signerar en boll och skriver samtidigt under ett uppropet #SignAndPass.

– Jag är stolt över att vara en del av det här viktiga initiativet för att hjälpa flyktingar. Jag hoppas att det hjälper till att förändra situation för miljontals flyktingbarn, säger Messi, den argentinska forward som har gjort mer än 500 mål för FC Barcelona och hans i landslaget.

#SignAndPass för flyktingar

Kampanjen #SignAndPass" (skriv under och passa vidare) ger människor över hela världen en chans att visa sitt stöd för flyktingar genom att skriva under ett upprop och dela det med sina vänner i sociala medier.

Sign and Pass-kampanjen är en del av UNHCR:s globala upprop #WithRefugees som 1,5 miljoner människor redan har skrivit under.

–Kärleken till sporten förenar människor på ett unikt sätt. Passionen och toleransen som kommer från att spela och stödja andra lag kan lösa problem, säger FN:s flyktingkommissarie Filippo Grandi under en tillställning på FC Barcelonas hemmaarena Camp Nou.

–Jag hoppas att detta stärker relation med FC Barcelona Foundation, och banar väg för en betydande förbättrad situationen för de miljontals barn som är på flykt, tillade han.

Under tillställningen uppmanade Josep Maria Bartomeu, ordförande för FC Barcelona Foundation, deltagarna att stödja flyktingar.

–Det här är ett av de allvarligaste problemen som världen har ställts inför under de senaste decennierna. Med över 21 miljoner flyktingar, mer än hälften av dem är barn, känner vi att det är vårt ansvar att bidra genom idrott och använda sport som ett verktyg för att uppnå social förändring, säger Bartomeu.

Stöd från FC Barcelona

UNHCR är FN:s flyktingorgan med uppgift är att skydda flyktingar. FC Barcelona Foundation stödjer utbildning och sportens positiva effekter – särskilt för barn och ungdomar.

Med stöd av FC Barcelonas superstjärnor och UNHCR:s kunskap ska kampanjen öka engagemanget för flyktingar till fotbollsfans runt om i världen – och uppmuntra alla att skriva under uppropet #SignAndPass.

Publicerad av Ulrika Forsberg