Ny tragisk bild av en pappa och hans dotter livlösa på en strand

En ny tragisk bild av en pappa och hans dotter livlösa på en strand i Mexiko sprids just nu över världen.

26 juni, 2019

Ett hjärtskärande foto srids över världen

En ny tragisk bild av en pappa och hans dotter livlösa på en strand i Mexiko sprids just nu över världen. 

UNHCR är skakade över att se det hjärtskärande fotot av Oscar Alberto Martinez Ramirez och hans två-åriga dotter Valeria från El Salvador döda på stranden vid floden Rio Grande – som gränsar mellan Mexiko och USA.

Medan detaljerna fortfarande är oklara, står det helt klart att omständigheterna som ledde till den här tragedin är oacceptabla.

Mindre än fyra år efter att världen bevittnat Alan Kurdis livlösa kropp på en strand i Medelhavet – en bild som blev symbol för flyktens fasor – står vi återigen inför starka bildbevis på att människor dör under livsfarliga resor över gränserna.

– Oscars och Valerias dödsfall är ett misslyckande i arbetet med att bekämpa våld och desperation som driver människor att göra livsfarliga resor i sökandet efter ett liv i trygghet. Det här är resultatet av att det inte finns säkra vägar för människor att söka skydd. De har inte något annat val än att riskera sina liv, säger FN:s flyktingkommissarie Filippo Grandi.

Förhindra fler tragedier

UNHCR uppmanar alla länder i regionen att vidta akuta och samordnade åtgärder för att förhindra ytterligare tragedier som denna inträffar.

UNHCR erbjuder förslag på sätt som förbättrar och stärker mottagandet av människor som söker skydd& i USA.

Vi står redo att stödja alla regeringar i regionen för att se till att alla människor som behöver internationellt skydd tas emot snabbt och utan hinder.

Källa: unhcr.org - Tragic image of drowned father and child must propel prevention measures

Ge en gåva idag!

Ingen pappa, inget barn, ingen ska någonsin mista livet i sökandet efter ett liv i säkerhet. Stöd UNHCR:s arbete för flyktingars och utsatta människors rätt till ett liv i trygghet.

Ge en gåva idag

Publicerad av Ulrika Forsberg