Pär Roosvall ny styrelseledamot

Pär Roosvall går in i Sverige för UNHCR:s styrelse. Med sin erfarenhet inom digital strategi tar han en aktiv roll för att öka hjälpen till flyktingar.

3 juni, 2020
Pär Roosvall är ny styrelseledamot i Sverige för UNHCR.
Foto: Sverige för UNHCR
Entreprenören och medieprofilen Pär Roosvall ny ledamot i Sverige för UNHCR:s styrelse.

"Det behövs mer hjälp än någonsin tidigare till de mest utsatta"

Entreprenören och medieprofilen Pär Roosvall går in i Sverige för UNHCR:s styrelse. Med sitt nätverk och långa erfarenhet inom digital strategi och förändringsarbete kommer han att ta en aktiv roll för att öka insamlingen till UNHCR, FN:s flyktingorgan.

Pär Rosvall är grundare och vd för NFT Ventures som investerar främst i fintech-bolag samt delägare och styrelseordförande för tidskriften Fokus.

Pär har tidigare varit en del av  ledningen för Bonnier News med titlar som Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen.

- Jag vill engagera mig i UNHCR för att nu och framöver kommer det att behövas mer hjälp än någonsin för de som är mest utsatta och på flykt från krig, konflikter och förföljelse. Jag har tidigare varit med på fältresor och sett vad hjälp kan göra för skillnad i en flyktingsituation. Jag ser väldigt mycket fram emot att bidra till UNHCR arbete, med insikter om digital strategi och betallösningar, säger Pär Roosvall.

UNHCR, FN:s flyktingorgan, är den organisation som har FN:s uppdrag att skydda alla flyktingar så länge som de är flyktingar. I dagsläget är över 70 miljoner människor på flykt och UNHCR behöver mer resurser för  att kunna skydda alla.

- Jag ser mycket fram emot att få samarbeta med Pär. Hans vassa strategiska kompetens och erfarenhet av förändringsarbete får stor betydelse när vi rustar Sverige för UNHCR för att kraftigt öka vår insamling till världens flyktingkatastrofer. Antalet människor som tvingas på flykt fortsätter att öka samtidigt som UNHCR:s verksamhet är kraftigt underfinansierad, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

Publicerad av Ulrika Forsberg