Runda upp för barn på flykt hos Lindex i jul

Jag vill hjälpa idag!

Många flyktingbarn fryser om händerna i vinter. Runda upp med Lindex för att ge livsviktig värme i jul. Kampanjen startar 17 december och pågår i 8 dagar!

9 december, 2020
Runda upp på Lindex butiker och värm kalla händer i jul. Många barn på flykt bor i iskalla tält och kämpar för att överleva vintern och coronapandemin. Runda upp idag – tillsammans räddar vi fler liv!

Värme räddar liv

Många flyktingbarn bor i tält och kämpar för att överleva både iskalla vinternätter och coronapandemin. 

FN:s flyktingorgan UNHCR finns på plats och med din hjälp kan fler familjer på flykt få varma filtar, varm mat och hjälp att hålla sig rena och friska.

I vinter kan du vara livlinan för familjer på flykt som kämpar för att överleva.

Många av platserna som förknippas med glödande heta somrar drabbas av isande kalla vintrar. Från snöstormar i Syrien, till svåra översvämningar i Libanon.

När temperaturen sjunker har människor som bor i tältläger ett desperat behov av värmande filtar, sovsäckar och nödproviant. Tusentals behöver också hjälp för att ha mat på bordet till sina familjer.

Barn far illa

I kristider är det barn som far mest illa. Coronakrisen utgör inget undantag.

Fattigdomen ökar, ojämlikheten växer och pandemin försvårar tillgång till sjukvård, utbildning och skydd för barn och ungdomar. Dessutom är fler barn på flykt i världen än någonsin tidigare.

Du kan se till att barnen på flykt inte glöms bort i coronakrisen.

Idag är runt 34 miljoner barn på flykt från våld och konflikter, en helt ofattbar siffra. Många tillbringar hela sin barndom på flykt – ibland skilda från sina familjer. Barnen kan ha sett sina hem förstöras av bomber eller sin mamma och pappa dödas.

Vad gör UNHCR för barn på flykt?

UNHCR hjälper barn på flykt att vara trygga, friska och att ha en skola att gå till.

UNHCR bistår med tak över huvudet, kläder, vatten, mat, utbildning och sjukvård. Konkreta insatser som förändrar livet för barn på flykt.

Runda upp i Lindex butiker idag och hjälp barn på flykt! Kampanjen startar 17 december och pågår i 8 dagar. Tack för att du hjälper.

Publicerad av Ulrika Forsberg