Hela Sverige skramlar till människor på flykt

När hela Sverige skramlar till människor på flykt ställer artister som Laleh, Petter, Jonas Gardell och Hans Rosling upp gratis i en unik konsert.

29 september, 2015
29 december 2015 direktsänds Hela Sverige Skramlar från Globen i Stockholm.

Hela Sverige skramlar!

Ikväll klockan 19 direktsänds Hela Sverige skramlar!

Artister som Laleh, Tomas Ledin, Carola, Petter, Linda Pira, Jonas Gardell och många, många fler samlas för en unik konsert till förmån för människor på flykt.

Den historiska konserten i Ericsson Globe visas på SVT, TV3 Play, TV4 Play och Aftonbladet TV. 

Alla medverkande artister ställer upp gratis till förmån för UNHCR, FN:s flyktingorgan.

Pengarna går till människor på flykt

Pengarna som samlas in i samband med konserten går till UNHCR:s arbete för att skydda människor på flykt i världen. Stödet gör det möjligt för UNHCR att vara först på plats när en flyktingkris plötsligt inträffar. UNHCR erbjuder omedelbar nödhjälp som mat, vatten, tak över huvudet och sjukvård.

De flesta flyktingar vill återvända hem. När det inte är möjligt ger UNHCR dem en chans att bygga upp sina liv på nytt. I mer än 60 år har UNHCR kämpat för flyktingars rättigheter.

Läget i världen

Krig och förföljelse i länder som Syrien, Irak, Afghanistan och Eritrea tvingar just nu miljontals människor att lämna allt bakom sig och göra den farliga resan till säkerhet. Hundratusentals av dem riskerar sina liv i desperata försök att ta sig till Europa över Medelhavet i skruttiga båtar.

Läs mer om Hela Sverige skramlar här

Publicerad av Ulrika Forsberg