Din hjälp mot corona når fram

Svenska Filippa som arbetar för UNHCR i Brasilien vill tacka dig för att du har hjälpt till att bygga ett fältsjukhus med över 1000 vårdplatser.

7 april, 2020
Svenska Filippa på UNHCR: "Tack för att du skyddar människor på flykt mot coronaviruset"

Svenska Filippa Dahlback arbetar för UNHCR i Brasilien. Där har UNHCR nyligen byggt ett fältsjukhus nära gränsen till Venezuela med över 1000 vårdplatser.

Filippa vittnar om den akuta situationen och den viktiga skillnad som du gör just nu. Hon vill tacka dig från gränsen:

"Stort tack för att du hjälper till att minska spridningen av coronaviruset bland människor på flykt.

Med din hjälp kan jag och mina kollegor fortsätta vårt arbete med att leverera livsviktig nödhjälp och se till att människor på flykt får tillgång till den information och vård som krävs. Med ditt stöd kan vi hjälpa fler.

Tack så mycket från oss på UNHCR."

 

Här gör din gåva skillnad

Här är några fler exempel på hur din gåva gör skillnad världen över:

  • Grekland: UNHCR ökar tillgången till rent vatten och god hygien på de grekiska öarna där 35 000 flyktingar bor i överfulla läger. 
  • Iran: 4,4 ton medicinsk nödhjälp som munskydd, handskar och läkemedel har flugits in för att hindra spridningen av corona.
  • Uganda: UNHCR informerar om åtgärder för minskad smittspridning, delar ut tvål samt utbildar vårdpersonal.
  • Bangladesh: utbildning av 280 vårdarbetare i läger där cirka 855 000 rohingya-flyktingar lever under mycket trångbodda förhållanden.
  • I Jordanien görs temperaturscreening vid ingången till flyktinglägren Zaatari och Azraq, elförsörjningen har förbättrats och stormarknaderna har öppet längre timmar för att underlätta distans.
Publicerad av Ulrika Forsberg