Transfer Galaxy hjälper barn i Somalia att gå i skolan

I Somalia får många barn inte den utbildning som de förtjänar. Under en månad donerar därför Transfer Galaxy alla avgifter till skolgång i landet.

18 oktober, 2021
När du skickar pengar till Somalia via Transfer Galaxy går din överföringsavgift till att barn får chansen till en bättre utbildning.

Alla barn har rätt att gå i skolan!

I Somalia får många barn inte den utbildning som de förtjänar. Under en månad donerar därför svenska transaktionsföretaget Transfer Galaxy alla avgifter till UNHCR:s utbildningsprojekt i landet.

Vi vill göra världen lite rättvisare

Avgiften för alla transaktioner som skickas från 24 europeiska länder via Transfer Galaxy till Somalia kommer att doneras till UNHCR:s arbete med att ge fler barn i Somalia tillgång till utbildning.

– Vi försöker göra världen lite rättvisare. Utbildning har gett mig möjlighet att stödja mitt samhälle. I dag kan vi bygga framtiden för de behövande barnen. Vi är starkare tillsammans. Vi bygger Somalia tillsammans! säger Yosef Mohamed, VD Transfer Galaxy.

Få barn på flykt får chansen att studera vidare

Under september släppte UNHCR sin årliga utbildningsrapport Staying The Course: The Challenges Facing Refugee Education.

I rapporten framkommer att antalet barn och ungdomar på flykt som får chans att gå i skolan eller universitet fortsatt är lågt.

Två tredjedelar av unga flyktingar får inte chans att studera på gymnasienivå.

 

I Somalia pågår UNHCR:s arbete för att fler barn ska få gå i skolan för fullt och hela tiden. Bara i augusti i år kunde 5 338 flyktingar, och 288 barn som återvänt till Somalia efter att ha varit på flykt, gå i skolan med UNHCR:s stöd.

Donationen från Transfer Galaxy kommer att ge fler barn möjlighet att gå i skolan.

Stödet kommer till exempel att gå till skolavgifter för grundskole-, gymnasie- eller eftergymnasial utbildning, skolmaterial som böcker och pennor, skolmöbler, utrustning och utveckling av onlineutbildning.

Läs mer om samarbetet på Transfer Galaxys webbplats.

Publicerad av Ulrika Forsberg