UNHCR om USA:s beslut om att bygga en mur mot Mexiko

UNHCR har tagit del av tillkännagivandet från USA:s regeringen om sin avsikt att bygga en mur på gränsen mot sitt grannland Mexiko.

27 januari, 2017
Järnvägen "La Bestia" i Mexiko - där det dödliga tåget mot den amerikanska gränsen kör. Tusentals centralamerikaner som flyr gängvåld riskerar sina liv i försök att ta sig ombord varje år. Järnvägen "La Bestia" i Mexiko - där tåget mot den amerikanska gränsen kör. Tusentals centralamerikaner som flyr gängvåld riskerar sina liv i försök att ta sig ombord på tåget varje år.
Foto: UNHCR/Laura Padoan
Järnvägen "La Bestia" i Mexiko - där det dödliga tåget mot den amerikanska gränsen kör. Tusentals centralamerikaner som flyr gängvåld riskerar sina liv i försök att ta sig ombord varje år.

UNHCR följer beslutet om muren mot Mexiko

UNHCR har tagit del av tillkännagivandet från USA:s regeringen om att bygga en mur på gränsen mot sitt grannland Mexiko.

UNHCR kommer att noggrant följa upp beslutet för att se hur det påverkar situationen för människor som söker skydd i USA.

UNHCR fortsätter att aktivt och konstruktivt samarbeta med USA:s regering – något som UNHCR har gjort i decennier.

UNHCR hoppas att USA fortsätter sin starka ledarroll och långa tradition av att skydda människor som flyr konflikter och förföljelse.

Källa: UNHCR.org (UNHCR on US Government announcement of its intention to build a wall at its border with Mexico)

Publicerad av Ulrika Forsberg