Video: Clara Henry är vår nya stolta ambassadör

Artisten och programledaren Clara Henry blir ny ambassadör för Sverige för UNHCR. "UNHCR:s arbete betyder jättemycket för mig" berättar hon.

19 augusti, 2019
"Hej! Du som tittar på det här, jag heter Clara Henry. Och jag är här för att säga att jag är en stolt ambassadör för Sverige för UNHCR från och med nu."

Artisten och programledaren Clara Henry

Artisten och programledaren Clara Henry blir ny ambassadör för Sverige för UNHCR. Clara har ett långt engagemang av rättighetsbaserat arbete och har tidigare engagerat sig i flyktingfrågan.

– Att få vara ambassadör för Sverige för UNHCR är för mig både väldigt ärofyllt och väldigt viktigt. Jag fick själv se deras arbete in action när jag tillsammans med dem besökte flyktinglägret Azraq i våras. Deras arbete är livsviktigt och jag är stolt över att få förmedla deras budskap till mina följare, säger Clara Henry.

– Vi är stolta att kunna presentera Clara Henry som ny ambassadör för Sverige för UNHCR! Som ambassadör gör hon en viktig insats för att sprida kännedom och engagemang kring den akuta situationen för människor på flykt. Vi ser fram emot att berätta mer om vårt samarbete inom kort, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

Se en film från Clara Henrys besök i Jordanien.

Publicerad av Ulrika Forsberg