Video: Varmt tack för ditt stöd 2016

Tack till dig som hjälper barn, kvinnor och män som är på flykt. Vi vill visa en liten film om att vi människor inte är så olika. Vi är bara födda på olika platser i världen.

2 januari, 2017
Varmt tack för ditt stöd under 2016!

Varmt tack!

Ingen väljer att bli flykting. Du som har valt att hjälpa – du gör UNHCR:s arbete möjligt.

Vi vill inleda det nya året med att tacka dig som stöttar barn, kvinnor och män som är på flykt undan krig och konflikt. Och visa en film som visar att vi människor inte är så olika. Vi är bara födda på olika ställen i världen.

Just nu är över 65 miljoner människor på flykt från krig och konflikter i världen. Det är den högsta siffran sedan andra världskriget.

Varje dag tvingas 34 000 människor att lämna sina hem – 24 varje minut.

FN:s flyktingorgan UNHCR klarar bara av att hjälpa dem tack vara människor som du - som väljer att engagera dig i UNHCR:s arbete.

Under 2016 var UNHCR på plats vid flera stora katastrofer. Människor som tvingats lämna sina hem i Irak, Syrien, Jemen och Sydsudan fick livräddande hjälp.

När en katastrof är över stannar UNHCR kvar och fortsätter att stötta utsatta människor på flykt. Ger dem en möjlighet att utbilda sig och bli självförsörjande.

UNHCR stärker och hjälper dem, tills de hittar en plats där de känner sig hemma.

Börja nya året med en god gärning

Missa inte chansen att ge något extra som ger barn och familjer en bra start på det nya året. 300 kronor kan ge ett barn på flykt hopp om en bättre framtid. Det räcker till ett skolpaket med skolbänk, skolböcker och pennor. Att gå i skolan varje dag hjälper barn att få struktur i en kaotisk tillvaro.

Ge en gåva här

Publicerad av Ulrika Forsberg