Vintern – en katastrof i slow-motion

- Var inte rädd älskling, viskar Ibrahim till sin sjuka dotter. Hon huttrar och hostar. För Ibrahim är det en mardröm. Du kan hjälpa pappor som Ibrahim att värma sina familjer.

3 december, 2021
"Var inte rädd älskling. Var inte rädd." Vill du hjälpa pappor som Ibrahim att värma sina barn i jul?

Akut vinterhjälp till familjer i tält

- Var inte rädd älskling, viskar Ibrahim ömt till sin dotter.

Hon är sjuk och ligger insvept i filtar i Ibrahims famn. Han tröstar medan hon huttrar och hostar. För Ibrahim är det en mardröm. Hans familj bor i tält, det är minusgrader i luften och de har ingenstans att ta vägen.

Din hjälp kan göra otroligt stor skillnad för utsatta familjer som upplever samma kyla, rädsla och kamp för livet som Ibrahims.

Omöjliga val för att överleva

För familjer som Ibrahims är vintern en katastrof i slow-motion. Föräldrar tvingas välja mellan medicin till sina barn och bränsle till värmekaminen. Ett omöjligt val, men när pengarna och resurserna är slut finns inga alternativ.

UNHCR trappar nu upp insatserna runt om i världen för att barn och familjer ska kunna hålla sig varma och friska i vinter. Vi delar ut filtar, isolering till tält, värmekaminer, varma kläder och sovsäckar. För att alla utsatta familjer ska få hjälp så behövs du.

Du kan hjälpa!

Köp årets viktigaste och varmaste julklappar i vår gåvoshop och få fina gåvobevis att ge bort till dina nära och kära.

Publicerad av Ulrika Forsberg