We Build Ukraine i Minecraft — insamling till Ukraina

We Build Ukraine är en livesändning den 24 februari för att bygga upp ett Kyiv i Minecraft. Tittarnas gåvor till spelarnas byggstenar räddar liv i Ukraina!

21 februari, 2024
We Build Ukraine är ett livesänt välgörenhetsevent med gamers och streamers för att bygga upp en virtuell version av Kievs gator i Minecraft.
Bild: Sverige för UNHCR
We Build Ukraine är ett livesänt välgörenhetsevent som samlar kända gamers och streamers för att bygga upp en virtuell version av Kyivs gator i Minecraft.

We Build Ukraine i Minecraft

We Build Ukraine är ett livesänt välgörenhetsevent som samlar kända gamers och streamers för att bygga upp en virtuell version av Kyivs gator i Minecraft. Samtidigt pågår en insamling till UNHCR:s arbete i Ukraina. 

We Build Ukraine sänds den 24 februari 2024, exakt två år efter krigets början.  

"Varje byggsten räddar liv"

— Vi är så glada att se gamingvärlden engagera sig för människor på flykt. Efter två år av krig i Ukraina, och ännu en svår vinter borta från sina hem, är behoven fortsatt enorma. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och stötta – både företag och privatpersoner. Varje byggsten räddar liv, säger Ulrika Nilsdotter-Brühl, kommunikationschef på Sverige för UNHCR. 

Sedan Rysslands fullskaliga invasion för två år sedan har var tredje ukrainare tvingats fly från sitt hem. De flesta har tömt sina besparingar och fått sina hem förstörda eller skadade. 

Fyra miljoner människor befinner sig på flykt i Ukraina. Nästan 15 miljoner människor behöver nödhjälp för att klara vardagen. 

We Build Ukraine den 24 februari

We Build Ukraine pågår mellan kl 12-24 den 24 februari. Medverkande profiler är Ellenvy, Kronvall, Ebiisan, Copycatish, Matilda Smedius, Chosenba, SWE_Beforewefall.

Tittarna kan vara med och hjälpa genom att ge en gåva till UNHCR:s arbete i Ukraina. För varje gåva får spelarna fler byggstenar att bygga med. 

Sändningen sker via streamingtjänsterna Twitch och Youtube och kan även ses på hemsidan www.webuildukraine.com

För mer information, vänligen kontakta:

Ulrika Belin, projektledare Sverige för UNHCR
ulrika.belin@sverigeforunhcr.se
0739-14 70 39


Vad är Minecraft? Enligt Wikipedia är "Minecraft är ett äventyrs- och byggdatorspel. I Minecraft ska spelaren utforska och omvandla en värld byggd av kuber. Förutom kuber består världen också av växter, varelser och föremål."

Publicerad av Ulrika Forsberg