Hjälp till drabbade i Libyen

En man står vid brevid en förstörd bild efter en kraftfulla storm och enorma regnmängder slagit mot Libyen.
Foto: REUTERS/Esam Omran Al-Fetori
Libyen har drabbats av massiva översvämningar efter att stormen Daniel dragit fram med förödande kraft. Familjer har förlorat allt - de är hemlösa och på flykt. Vill du hjälpa idag?

Ge en företagsgåva idag!

Den kraftiga stormen Daniel orsakade rekordstora regnmängder som fick dammar att kollapsa och stadsdelar att utplånas. 

Tusentals människor har mist livet. Familjer har tvingats fly och förlorat sina hem och sin försörjning i vattenmassorna.

Den här naturkatastrofen gör livet ännu mer osäkert för tiotusentals flyktingar i Libyen. Efter att ha tvingats lämna sina hem på grund av konflikter och våld är de nu återigen på flykt.

Du och ditt företag behövs för att snabbt rädda liv.

Jag vill ge:
Våra kontaktuppgifter:

Betalningsuppgifter

Uppgifter kommer att visas på betalningsunderlaget eller kvittot.

Kontaktuppgifter

Dina kontaktuppgifter, hit skickas kvitto och gåvobevis.

Vi vill ge med:

Vad hänt i Libyen?

Östra Libyen har drabbats av massiva översvämningar efter att stormen Daniel dragit fram med förödande kraft. I staden Derna har hela bostadsområden svepts bort av de enorma vattenmassorna efter att två dammar brustit. Människor har förlorat sina hem.

Tusentals människor har dödats eller saknas. Bland de drabbade finns barn, vuxna och äldre. Antalet ökar för varje dag och situationen är akut – livräddande hjälp behövs nu.

Situationen i Derna har förvärrats ytterligare efter att tre större sjukhus i staden inte längre kan användas. 

Vad gör UNHCR?

UNHCR och partner LibAid är på plats och har påbörjat distributionen av nödhjälp såsom filtar, presenningar, köksutrustningar, hygienkit och sjukvårdsmateriel. Vi upprättar hjälpcenter där människor som förlorat allt, inklusive sina familjemedlemmar, får psykosocialt stöd.

Kontakta oss idag!

Alla gåvor sker via 90-konto. Har ni några frågar om samarbete med UNHCR eller om våra projekt är ni varmt välkomna att höra av er till oss.

Kajsa Ljungquist
kajsa.ljungquist@sverigeforunhcr.se
tel: 070-284 72 13

Richard Hägglöf
richard.hagglof@sverigeforunhcr.se
tel: 070-860 95 02

Niklas Birgetz
niklas.birgetz@sverigeforunhcr.se
tel: 073-914 70 25

PS. Visste du att ... med en gåva är ni med och bidrar till de globala målen för hållbar utveckling och Agenda 2030 – världens viktigaste agenda. Det betyder – världens viktigaste gåva.