Tack Performance Sk8

Skateboardgänget bakom Performance Sk8 stödjer människor på flykt, lär ut skate och har kul.

Skateboardgänget bakom Performance Sk8 stödjer människor på flykt, lär ut skate och har kul.
Foto: Maderaphoto
Tack till Performance Sk8 som stödjer människor på flykt, lär ut skate och har kul i Gallerian i Stockholm.

P.U.S.H. och Performance Sk8

Den 13 november 2019 slog dörrarna upp för en urban mötesplats i Gallerian som går under namnet P.U.S.H. Samarbetet mellan Performance Sk8 och Sverige för UNHCR kommer att pågå under ett år.

Under 2020 huserar Performance Sk8 en lokal i köpcentrumet Gallerian i centrala Stockholm som har förvandlats till både en skateboard-park och ett välgörenhetsprojekt till förmån för människor på flykt. I lokalen finns en platsbyggd bowl och andra skateboardhinder där nybörjare såväl som mer vana åkare får chans att åka under gallerians öppettider. Utöver detta arrangeras aktiviteter och event.

Lokalen är Sveriges enda skateboardpark inne i ett shoppingcentrum. På plats finns även Better Shelters innovativa flyktinghem som tagits fram med IKEA Foundation. Alex Lindgren som är projektledare för P.U.S.H., är glad för samarbetet.

- Via det innovativa skateboardgänget bakom Performance Sk8, får vi här en möjlighet att arbeta med fantastiska partner som Sverige för UNHCR, vilket gör att vi kan stödja människor på flykt, samtidigt som vi har det kul, lär ut skate och hänger i den härliga loungemiljön, säger Alex Lindgren.

Skate är en social och lättillgänglig sport. Med potential att överbrygga sociala skillnader, såsom socioekonomisk bakgrund, kön och etnicitet är det även en inkluderande aktivitet. Det krävs inga dyra redskap och du kan åka skateboard nästan vartsomhelst. Över världen samarbetar UNHCR med olika organisationer som ger gratis skatelektioner till barn som tvingats fly.

Performance SK8 är en svensk start-up som fokuserar på ny teknik för skateboards. De kommer under samarbetets gång att samla in medel till förmån för UNHCR:s arbete och utöver detta skänka ett engångsbelopp på minst 1 miljon kronor.