Tack The World We Want!

Stiftelsen The World We Want ger flyktingbarn på den grekiska ön Samos chansen att gå i skolan.

Flyktingbarn får en lektion i målning på Child Friendly Learning Space, Samos.
Foto: UNHCR/Achilleas Zavallis
Tack The world we want som ger flyktingbarn på Samos en lektion i målning på Child Friendly Learning Space.

Flyktingbarn får gå i skolan

The World We Want Foundation (3W) stöttar UNHCR med 2,3 miljoner kronor som går till ett projekt för barns utbildning på ön Samos i Grekland.

2019 befann sig över 96 000 flyktingar och migranter i Grekland – varav runt 13 400 är barn. Många har gjort en farlig båtresa från Turkiet till de grekiska öarna. Där bor de under svåra förhållanden i olika mottagningsläger.

Samos är en av de öar som är svårt överbelastade. Det finns få möjligheter för barn och ungdomar att få en utbildning, särskilt ensamkommande barn. Många flyktingbarn har inte gått i skolan på två år sedan deras ankomst till ön och vissa har aldrig gått i skolan.

Tack vare 3W:s donation får barnen nu tillgång till säkra skollokaler där de får lära, leka, umgås och uttrycka sig själva – de får chansen att vara barn. De lär sig grekiska, engelska och matematik. Särskilt för unga flyktingar innebär skolan en oerhört viktig möjlighet att hjälpa dem att övervinna rädslor, trauman och ångest samtidigt som det återställer normaliteten i deras liv.