Tack Volvo CE!

Tusen tack Volvo CE för att ni är med och räddar liv när kriser slår till. Ni gör stor skillnad för människor som kämpar för att överleva.

Flickor på flykt i Kabul, Afghanistan
Foto: UNHCR/Andrew McConnell
Flickor på flykt i Afghanistans huvudstad Kabul.

Volvo CE ger stöd i katastrofer

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) väljer att skänka en miljon kronor till UNHCR arbete för att skydda flickor och kvinnor från våld och övergrepp i Afghanistan.

Donationen delfinansierar projektet ”Katastrofstöd till kvinnor och flickor i Afghanistan med psykosocialt stöd och skydd mot könsrelaterat våld” som pågår under 2022.

Medlen till donationen kommer från Volvokoncernens "Disaster Relief Fund" vars syfte är att ge lindring vid katastrofer.

– Vi är väldigt tacksamma över detta bidrag som kommer hjälpa till att skydda kvinnor från våld och övergrepp i ett av de länder där kvinnors rättigheter är som allra mest hotade och eftersatta. Inte minst efter höstens händelser och talibanernas övertagande av makten, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

– På Volvo CE, som är en del av Volvokoncernen, arbetar vi långsiktigt med olika aktiviteter som stöttar en positiv utveckling i samhällen runt om i världen. När kriser inträffar kan ett direkt ekonomiskt bistånd genom Volvokoncernens katastroffond vara bästa sättet för oss att göra skillnad. I denna humanitära kris har vi beslutat stötta UNHCRs viktiga insatser för kvinnor och flickor som är i en oerhört utsatt situation, säger Tora Leifland, ansvarig för hållbara affärer på Volvo CE.

Volvo CE en av världens ledande tillverkare av anläggningsmaskiner.